Чега се плаше стјуардесе

Стјуарди и стјуардесе, ах ти насмејани људи који су нам на услузи током лета. Тако их познајемо, па често ни не знамо када су уплашени, чему теже и шта се заправо одвија иза наших очију. Неки од њих су одлучили да проговоре.

Путовања 15.10.2018 | 13:25
Чега се плаше стјуардесе
Недавно истраживање приватне авио-компаније Стратос џетс показује шта заправо кабинско особље мисли о нама, чега се највише плаши, али и какви су међуљудски односи. 

Стјуардесе се ватре плаше више од отмице, пада или бомбе 

Скоро 96 одсто испитаних стјуардеса кажу да им је највећи страх током лета пожар више од било које друге ситуације. То и има смисла узимајући у обзир да се кисеоник у кабини строго контролише, а најмања грешка под притиском може довести до фаталних последица. Тек 85 одсто њих се плаши отмице, а 79 одсто пада авиона. 

Плаше се и порођаја у авиону 

Чак 58,6 њих је одговорило да се плаше уколико нека путница почне да се порађа, с обзиром на то да нису медицинске раднице и не знају како да реагују у случају компликација. 

Смета им и када мајке мењају пелене бебама 

Већина авио-компанија има обавезу да обезбеди мајкама са бебама у тоалету могућност да им замене пелене. Ипак, већина њих мисли да је сасвим у реду заменити пелене на било ком другом месту у авону и стјуардеси оставити отпатке. Тако је чак 84 одсто њих изјавило да их највише нервира када мајке користе сточиће на седиштима за ову сврху. 

Стјуардесе нервира и када одмах скочите 

Океј, слетели сте! То не значи да истог момента скочите из седишта и купите свој пртљаг. Чисто да знате, то нервира чак 71 одсто кабинског особља. Такође, више од половине њих каже да не подноси када испружите ноге и отежавате им кретање. 

Смеју вам се 

Скоро 62 одсто стјуардеса каже да су исмевали неког од путника или другог члана особља током лета, а скоро 12 одсто је то радило пред њима.

 
фото: тхинкстоцк
 

Има ту и дроге 

Само 20 одсто кабинског особља изјавило је да је у неком тренутку било под утицајем алкохола или дроге на радном месту. Њихове колеге пак, мисле да је то више, па чак 26 одсто њих каже да су видели колегу да пије или конзумира дрогу током лета. 

Али и секса 

У златној ери летења стјуардесе су добијале отказ чим се удају. Данас смо ипак мало напредовали, али секса током лета и даље има. Дванаест одсто стјуардеса каже да је имало секс са пилотом током лета, а 15 одсто каже да је прихватило удварање путника и да су након лета имали нешто са њим. 

Много људи жели секс у авиону 

Половина испитаних стјуардеса је ухватило путнике који су покушавали да имају секс у тоалету, а од тога тек 2,5 одсто је добило позив да се придружи. 

Стјуарди трпе веће сексуално узнемиравање 

Скоро 57 одсто мушког особља каже да су их путници сексуално злостављали и то не само жене – 43,2 одсто каже да су и мушкарци били у питању. Слично је и међу колегама, па је тако близу 46 одсто стјуарда било злостављано од колега супротног пола, али и 38 одсто стјуардеса.

Коментари / 0

Оставите коментар