ЛН - Тек се сад ''кува'': Црна Гора убједљива у Литванији!

Црна Гора убедљива у Литванији, "Соколови јуре Орлове".  Фудбалери Црне Горе победили су Литванију са 4:1, у четвртом колу Лиге нација Ц.  Соколови славили са 4:1 у Вилњусу, па ће бити врло узбудљиво у последња два кола.  Кренуло је и Манћинију! Бираги у надокнади нокаутирао Пољску! Пољаци следеће сезоне иду у Б дивизију.  Упорност се исплати - "гореће" Милано 17. новембра! Италија голом Бирагија у 92. минуту однела сва три бода из Хорзова и истакла претњу Португалу.

Фудбал 14.10.2018 | 23:00
ЛН - Тек се сад ''кува'': Црна Гора убједљива у Литванији!
Црногорци су наставили у стопу да прате селекцију Србије и сада имају бод мање од "Орлова" који су раније у току дана одиграли нерешено са Румунијом.

Ситуација у групи четири веома се закомпликовала, пошто две селекеције дели само два бода и последња два меча у групи ће одлучити која ће се репрезентација пласирати у плеј-оф.

Фудбалер Црвене звезде Филип Стојковић меч је морао раније да заврши због повреде, чији степен још није познат. Десног бека у 87. минуту заменио је Радуновић. Играч Партизана Небојша Косовић одиграо је свих 90 минута за победнички састав. 

Црна Гора питање победника решила је у првом полувремену. Стефан Мугоша у 10. минуту начео је мрежу Литваније, Копитовић је у 35. повисио на 2:0, док је Мугоша свој други гол постигао у 45. минуту из једнаеастерца. 

У наставку је било доста прилика на обе стране, а виђена су два гола. У 86. Зорић је само потврдио победу "Соколова", док је Баравикас у 88. постигао почасни гол за Црну Гору. 

Црна Гора наредни меч игра 17. новембра у Србији, док Литванија истог дана гостује Румунији.

Црна Гора је закувала ситуацију у групи 4 дивизије Ц Лиге нација. Соколови су без проблема преслишали Литванију у Вилњусу и вратили се на само бод заостатка иза Србије на табели - 4:1 (3:0).

То значи да ће се ситуација у овој групи решавати у последња два кола, где Црногорце очекује гостовање у Београду, односно меч са Румунијом у Подгорици у последњем колу. Србија држи све у својим рукама пошто ће поред комшија дочекати и слабашну Литванију на свом терену.

Селекција коју је уместо суспендованог Љубише Тумбаковића предводио професор Александар Јанковић, читав посао у Литванији решила је у првом полувремену, када се истакао двоструки стрелац Стефан Мугоша, а мрежу домаћина погодио и Борис Копитовић.

Црна Гора је знатно слабије одиграла у другом полувремену, али је финишу утакмице стигла до још једног гола преко Дарка Зорића. Ипак, Литванци су постигли заслужени почасни погодак, а стрелац је био Роландас Баравикас.

У стартној постави Црне Горе били су првотимци Партизана Александар Шћекић и Небојша Косовић, као и Филип Стојковић из Црвене звезде, који је меч у 87. минуту окончао због повреде, за коју се још увек не зна какве је природе.

Предстојећи мечеви у овој групи играју се 17. новембра, када ће играти Србија и Црна Гора, односно Румунија и Литванија.

Група 4

Резултати 4. кола:

Румунија - Србија 0:0

Литванија - Црна Гора 1:4 (0:3)
/Баравикас 88 - Мугоша 10, пен 45+1, Копитовић 35, Зорић 86/

Табела:

1. Србија 2-2-0 (5:2) 8
2. Црна Гора 2-1-1 (6:3) 7
3. Румунија 1-3-0 (4:3) 6
4. Литванија 0-0-3 (1:8) 0

Парови 5. кола (17. новембар): Србија - Црна Гора 15.00, Румунија - Литванија 20.45.
Парови 6. кола (20. новембар): Србија - Литванија 20.45, Црна Гора - Румунија 20.45.

Кренуло је и Манћинију! Бираги у надокнади нокаутирао Пољску! Пољаци следеће сезоне иду у Б дивизију.

Коначно победа Роберта Манћинија. Фудбалери Италије победили су као гости у Хожуву селекцију Пољске са 1:0 у Трећој групи А дивизије Лиге нација, а то је искусном стручњаку био први тријумф откако је дошао на функцију.

Истовремено, Пољаци су вечерашњим поразом дефинитивно заузели последње место у групи и то значи да ће се у следећем циклусу Лиге нација такмичити у нижем рангу, односно Б дивизији.

Деловало је да ће и овај меч, као и претходни истих ривала, бити завршен без победника, али је Кристијано Бираги у другом минуту судијске надокнаде био веома сналажљив на петерцу домаћих, после додавања Кевина Лазање.

Почели су Италијани веома агресивно и већ у другом минуту Жоржињо је погодио пречку. А на истом делу конструкције гола завршила је лопта и после ударца Лоренца Инсињеа у 30. минуту и може се рећи да Азури у тим тренуцима баш нису имали среће.

Два минута касније опет је Инсиње био у прилици да затресе мрежу, међутим, у тој ситуацији је добро интервенисао Војцех Шченсни. И у 36. минуту се истакао пољски голман и то када је парадом спречио клупског друга из Јувентуса, Ђорђа Кјелинија да затресе мрежу.

Фестивал неискоришћених прилика, односно одбрана Шченсног у првом полувремену заокружен је после акције у којој је Алесандро Флоренци шутирао.

Видели су Пољаци да је враг однео шалу и у другом полувремену су кренули знатно агресивније. Камил Гросицки је у два наврата, у 58. и 72. минуту био у прилици да погоди гол, али је био ред да се истакне и Ђанлуиђи Донарума.

Ни ту није био крај узбуђењима, пошто су Аркадијуш Милик и Федерико Бернардески били у изгледним ситауцијама. Али, било је јасно да нас чека узбудљива завршница.

Упорност се исплати - "гореће" Милано 17. новембра! Италија голом Бирагија у 92. минуту однела сва три бода из Хорзова и истакла претњу Португалу.

Дефанзивац Фиорентине Кристијано Бираги побринуо се да такмичење у Трећој групи А дивизије Лиге нација не изгуби драж већ у октобру, пошто су "азури" његовим победоносним поготком пришли водећем Португалу на два бода заостатка.

Португалци имају максималан бодовни салдо и утакмицу мање, али неће 17. новембра доћи на "Сан Сиро" на излет.

Италијани ће имати шансу да победом избију на прво место и онда сачекају три дана, да виде могу ли Пољаци бодом у Гимараешу да их прогурају на завршни турнир почетком јуна.

До минималне, али према приказаном и заслужене победе, "азури" су стигли после корнера са десне стране, када је Кевин Лазања главом проследио лопту на другу стативу, а Бираги уклизао и спровео је у мрежу поред запањене пољске одбране.

Изабраници Роберта Манћинија у првом полувремену су морали да поведу, али је ударце Жоржиња и Инсињеа зауставила пречка.

У наставку су се домаћи фудбалери мало тргнули и почели да прете, а најближи голу били су у 72. минуту после контре коју је повукао Левандовски. Ударац Камила Гросицког са 16 метара одбио је Ђиђи Донарума, да би Аркадијуш Милик прихватио одбитак, умирио лопту и онда шутирао "небу под облаке".

Бирагију, кога је Манћини недавно прикључио "А" репрезентацији, ово је био тек трећи наступ.

ДОСАДАШЊИ РЕЗУЛТАТИ ГРУПЕ 3

Италија - Пољска 1:1
/Жоржињо 78п - Зјелински 40/

Португал - Италија 1:0
/А. Силва 48/

Пољска - Португал 2:3
/Пјонтек 18, Блашчиковски 78 - А. Силва 32, Глик 43аг, Б. Силва 52/

Пољска - Италија 0:1
/Бираги 90+2/

ТАБЕЛА: Португал 6 (из две утакмице), Италија 4 (3), Пољска 1 (3).

ПРЕОСТАЛИ МЕЧЕВИ: Италија - Португал (17. новембра), Португал - Пољска (20. новембра).

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар