Ускоро у Лиги А: Русија не стаје!

Русија победом над Турском на корак до плеј-офа.  Фудбалери Русије победили су Турску са 2:0, у трећем колу групе два Лиге нација Б.  После Трабзона, "зборнаја" је победила Турску и у Сочију. Само мало вероватан сценарио у новембру може да спречи Русе да аванзују у елитни ранг у наредном циклусу Лиге нација.  Турска на коленима у Сочију: Черишев као на Мундијалу, Русија јури ка промоцији.  Идеална ситуација за селекцију Станислава Черчесова.  Такозвано Косово и даље без пораза, надомак Лиге Ц! Уз нови кикс Азербејџана, фудбалери репрезентације тзв. Косова налазе се близу промоције у ранг такмичења у ком је Србија започела учешће у УЕФА лиги нација.

Фудбал 14.10.2018 | 22:10
Ускоро у Лиги А: Русија не стаје!
"Зборнаја команда" остварила је важну победу, пошто сада има четири бода више од Турске, односно шест од последње Шведске.

Русија се налази на корак до плеј-офа, пошто има четири бода више од Турске и пет од Шведске, која има и утакмицу мање. Уколико "Викинзи" савладају Турску и Русију

Голове за Русију постигли су Нојштетер у 20. и Черишев у 78. минуту. Турска је остала без шансе да се пласира даље, пошто имају четири утакмице мање од "Команде": 

Када је реч о мечевима Лиге Д, Азербејџан и Малта одиграли су 1:1, као и Фарска Острва и тзв. Косово.

На таласима позитивне енергије створене током Светског првенства, фудбалери Русије наставили су са победама у УЕФА лиги нација и налазе се надомак промоције у елитни ранг!

После Трабзона, победили су Турску и у Сочију, па их само мало очекивани епилог у последње две утакмице Групе 2 може спречити да се у наредном циклусу не нађу у Лиги А - 2:0 (1:0).

Турке је отворио Роман Нојштатер, који је у 20. минуту постигао првенац у дресу репрезентације, а потом је селектор "зборнаје" Станислав Черчесов "погодио" измену и решио дуел са колегом Романом Луческуом - у 71. минуту послао је на терен Дениса Черишева, који је шест минута касније перфектно реаговао на центаршут Александера Головина и постигао шести гол за национални тим у 2018. години.

После четири поготка на Мундијалу, који су помогли Русији да стигне до четвртфинала, фудбалер Валенсије тресао је мрежу Турака и у гостима за 1:2 (уз погодак Артјома Дзјубе) и ове вечери пред крцатим трибинама стадиона на обали Црног мора.

Пре тога, Нојштатер нашао се на правом месту после "дроп кика" који је левом ногом о стативу закуцао штопер Георгиј Џикија и само подметнуо ногу на петерцу за први погодак у дресу репрезентације земље своје мајке.

Фудбалер Фенербахчеа, којег је Черчесов у последњи час избрисао са списка учесника Светског првенства, 2012. и 2013. забележио је два наступа за Немачку у пријатељским мечевима и потом пао у други план, што су искористили челници Фудбалског савеза Русије и 2016. изборили право да га лиценцирају за мечеве "А" репрезентације.

У паузи између две победе над Луческуовим подмлађеним тимом, Русија је као домаћин ремизирала са Шведском, а управо ће та репрезентација у наредне две утакмице морати да победи и Турску као гост и Русију као домаћин како би изборила промоцију у Лигу А.

Колико је то реално, процените сами…

Русија доминира у дивизији Б Лиге нација и незадрживо гази ка промоцији у највиши степен овог такмичења. Селекција Станислава Черчесова надиграла је Турску у Сочију, па након три одиграна меча има седам бодова, чак четири више од данашњег противника, односно шест од Шведске, која има утакмицу мање - 2:0 (1:0).

Домаћин је паметно одиграо меч, препустио противнику да греши у огранизацији игре, а онда је сурово користио сваки тренутак да га насамари и на крају је апсолутно заслужено стигао до три велика бода.

Кључни тренутак утакмице догодио се у 20. минуту, када су Турци дозволили да им лопта након корнера Головина одскочи у казненом простору и стигне на сасвим другу, не покривену страну, где је сам био Роман Нојштатер, који је имао довољно времена да намести лопту и "пуном" затресе мрежу гола на којем је стајао немоћни Синан Болат.

Турци никако нису успевали да пронађу начин којим би стигли до изразите прилике, док су Руси претили из неколико контранапада. Један је пропустио да голом да крунуше Дзјуба, а други Газински. Све је и дефинитивно било решено у 78. минуту, када је одлично пробио Головин, а онда у правом моменту упослио Дениса Черишева, који је ударцем из прве подсетио на феноменалне партије и голове на овогодишњем Мундијалу.

Турска је остала без шанси за промоцију, па би могло да се деси да меч одлуке буде онај између Шведске и Русије. Наравно, уколико Швеђани претходно салвају Турке на гостовању.

Два ремија резултатом 1:1 забележена су у трећој групи дивизије Д Лиге нација, где су се састале селекције Азербејџана и Малте, односно Фарских Острва и самопрокламоване државе Косово.

Азербејџан је у Бакуу стигао до изједначења голом Абдулајева у 53. минуту, док је изједначујући гол за Фарска Оства био дело Ренеа Јоенсена у 50. минуту.

Група 2

Русија - Турска 2:0 (1:0)
/Нојштатер 20, Черишев 78/

Табела:

1. Русија 2-1-0 (4:1) 7
2. Турска 1-0-2 (4:6) 3
3. Шведска 0-1-1 (2:3) 1

5. коло (17. новембар): Турска - Шведска
6. коло (20. новембар): Шведска - Русија

Такозвано Косово и даље без пораза, надомак Лиге Ц! Уз нови кикс Азербејџана, фудбалери репрезентације тзв. Косова налазе се близу промоције у ранг такмичења у ком је Србија започела учешће у УЕФА лиги нација.

Фудбалска репрезентација такозваног Косова изборила је реми на Фарским Острвима и уз још један кикс Азербејџана остала на челу Групе 3 са реалним изгледима да у последњих 180 минута избори пласман у виши ранг УЕФА лиге нација.

За то, екипи која је у седам мечева од доласка швајцарског стручњака Бернара Шаланда на клупу забележила пет победа и два ремија, биће довољна победа над Азерима на стадиону Фадиљ Вокри у Приштини, у мечу последњег кола.

Тзв. Косово могло би и пре тога да се пласира у ранг такмичења у ком је репрезентација Србије започела учешће у УЕФА лиги нација уколико Азербејџан 17. новембра не победи Фарска Острва код куће.

Ове недеље и једни и други ремизирали су, али је јасно ко је освојио бод на страни, а ко остао без два код куће:

У Торшавну: Фарска Острва - тзв. Косово 1:1 (1:1)

У Бакуу: Азербејџан - Малта 1:1 (0:1)

Азербејџан и "Косово" ремизирали су 0:0 на старту надметања у Групи 3, а разлику између ова два тима направили су резултати у дуелима са Малтом која је Азерима "откинула" укупно четири бода у два дуела.

Фудбалер Вердера из Бремена, Милот Рашица, постигао је првенац за репрезентацију "Косова" за коју се одлучио иако је до уласка у сениорску конкуренцију бранио боје Албаније. Овај 22-годишњак родом из Вучитрна затресао је мрежу Фарана у 9. минуту, а то вођство трајало је до 25. када је стамени дефанзивац Рене Јоенсен поравнао резултат и спречио трећи узастопни пораз некада "редовног" противника репрезентације Југославије у УЕФА и ФИФА циклусима квалификација.

Група 3

Азербејџан - Малта 1:1 (0:1)
/Абдулајев 53 - Мускат 37/

Фарска Острва - тзв. Косово 1:1 (1:1)
/Јоенсен 25 - Рашица 9/

Табела:

1. тзв. Косово 2-2-0 (6:2) 8
2. Азербејџан 1-3-0 (5:2) 6
3. Фарска Острва 1-1-2 (4:7) 4
4. Малта 0-2-2 (4:8) 2

Парови 5. кола (17. новембар): Азербејџан - Фарска Острва, Малта - тзв. Косово
Парови 6. кола (20. новембар): тзв. Косово - Азербејџан, Малта - Фарска Острва

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар