Uskoro u Ligi A: Rusija ne staje!

Rusija pobedom nad Turskom na korak do plej-ofa.  Fudbaleri Rusije pobedili su Tursku sa 2:0, u trećem kolu grupe dva Lige nacija B.  Posle Trabzona, "zbornaja" je pobedila Tursku i u Sočiju. Samo malo verovatan scenario u novembru može da spreči Ruse da avanzuju u elitni rang u narednom ciklusu Lige nacija.  Turska na kolenima u Sočiju: Čerišev kao na Mundijalu, Rusija juri ka promociji.  Idealna situacija za selekciju Stanislava Čerčesova.  Takozvano Kosovo i dalje bez poraza, nadomak Lige C! Uz novi kiks Azerbejdžana, fudbaleri reprezentacije tzv. Kosova nalaze se blizu promocije u rang takmičenja u kom je Srbija započela učešće u UEFA ligi nacija.

Fudbal 14.10.2018 | 22:10
Uskoro u Ligi A: Rusija ne staje!
"Zbornaja komanda" ostvarila je važnu pobedu, pošto sada ima četiri boda više od Turske, odnosno šest od poslednje Švedske.

Rusija se nalazi na korak do plej-ofa, pošto ima četiri boda više od Turske i pet od Švedske, koja ima i utakmicu manje. Ukoliko "Vikinzi" savladaju Tursku i Rusiju

Golove za Rusiju postigli su Nojšteter u 20. i Čerišev u 78. minutu. Turska je ostala bez šanse da se plasira dalje, pošto imaju četiri utakmice manje od "Komande": 

Kada je reč o mečevima Lige D, Azerbejdžan i Malta odigrali su 1:1, kao i Farska Ostrva i tzv. Kosovo.

Na talasima pozitivne energije stvorene tokom Svetskog prvenstva, fudbaleri Rusije nastavili su sa pobedama u UEFA ligi nacija i nalaze se nadomak promocije u elitni rang!

Posle Trabzona, pobedili su Tursku i u Sočiju, pa ih samo malo očekivani epilog u poslednje dve utakmice Grupe 2 može sprečiti da se u narednom ciklusu ne nađu u Ligi A - 2:0 (1:0).

Turke je otvorio Roman Nojštater, koji je u 20. minutu postigao prvenac u dresu reprezentacije, a potom je selektor "zbornaje" Stanislav Čerčesov "pogodio" izmenu i rešio duel sa kolegom Romanom Lučeskuom - u 71. minutu poslao je na teren Denisa Čeriševa, koji je šest minuta kasnije perfektno reagovao na centaršut Aleksandera Golovina i postigao šesti gol za nacionalni tim u 2018. godini.

Posle četiri pogotka na Mundijalu, koji su pomogli Rusiji da stigne do četvrtfinala, fudbaler Valensije tresao je mrežu Turaka i u gostima za 1:2 (uz pogodak Artjoma Dzjube) i ove večeri pred krcatim tribinama stadiona na obali Crnog mora.

Pre toga, Nojštater našao se na pravom mestu posle "drop kika" koji je levom nogom o stativu zakucao štoper Georgij Džikija i samo podmetnuo nogu na petercu za prvi pogodak u dresu reprezentacije zemlje svoje majke.

Fudbaler Fenerbahčea, kojeg je Čerčesov u poslednji čas izbrisao sa spiska učesnika Svetskog prvenstva, 2012. i 2013. zabeležio je dva nastupa za Nemačku u prijateljskim mečevima i potom pao u drugi plan, što su iskoristili čelnici Fudbalskog saveza Rusije i 2016. izborili pravo da ga licenciraju za mečeve "A" reprezentacije.

U pauzi između dve pobede nad Lučeskuovim podmlađenim timom, Rusija je kao domaćin remizirala sa Švedskom, a upravo će ta reprezentacija u naredne dve utakmice morati da pobedi i Tursku kao gost i Rusiju kao domaćin kako bi izborila promociju u Ligu A.

Koliko je to realno, procenite sami…

Rusija dominira u diviziji B Lige nacija i nezadrživo gazi ka promociji u najviši stepen ovog takmičenja. Selekcija Stanislava Čerčesova nadigrala je Tursku u Sočiju, pa nakon tri odigrana meča ima sedam bodova, čak četiri više od današnjeg protivnika, odnosno šest od Švedske, koja ima utakmicu manje - 2:0 (1:0).

Domaćin je pametno odigrao meč, prepustio protivniku da greši u ogranizaciji igre, a onda je surovo koristio svaki trenutak da ga nasamari i na kraju je apsolutno zasluženo stigao do tri velika boda.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 20. minutu, kada su Turci dozvolili da im lopta nakon kornera Golovina odskoči u kaznenom prostoru i stigne na sasvim drugu, ne pokrivenu stranu, gde je sam bio Roman Nojštater, koji je imao dovoljno vremena da namesti loptu i "punom" zatrese mrežu gola na kojem je stajao nemoćni Sinan Bolat.

Turci nikako nisu uspevali da pronađu način kojim bi stigli do izrazite prilike, dok su Rusi pretili iz nekoliko kontranapada. Jedan je propustio da golom da krunuše Dzjuba, a drugi Gazinski. Sve je i definitivno bilo rešeno u 78. minutu, kada je odlično probio Golovin, a onda u pravom momentu uposlio Denisa Čeriševa, koji je udarcem iz prve podsetio na fenomenalne partije i golove na ovogodišnjem Mundijalu.

Turska je ostala bez šansi za promociju, pa bi moglo da se desi da meč odluke bude onaj između Švedske i Rusije. Naravno, ukoliko Šveđani prethodno salvaju Turke na gostovanju.

Dva remija rezultatom 1:1 zabeležena su u trećoj grupi divizije D Lige nacija, gde su se sastale selekcije Azerbejdžana i Malte, odnosno Farskih Ostrva i samoproklamovane države Kosovo.

Azerbejdžan je u Bakuu stigao do izjednačenja golom Abdulajeva u 53. minutu, dok je izjednačujući gol za Farska Ostva bio delo Renea Joensena u 50. minutu.

Grupa 2

Rusija - Turska 2:0 (1:0)
/Nojštater 20, Čerišev 78/

Tabela:

1. Rusija 2-1-0 (4:1) 7
2. Turska 1-0-2 (4:6) 3
3. Švedska 0-1-1 (2:3) 1

5. kolo (17. novembar): Turska - Švedska
6. kolo (20. novembar): Švedska - Rusija

Takozvano Kosovo i dalje bez poraza, nadomak Lige C! Uz novi kiks Azerbejdžana, fudbaleri reprezentacije tzv. Kosova nalaze se blizu promocije u rang takmičenja u kom je Srbija započela učešće u UEFA ligi nacija.

Fudbalska reprezentacija takozvanog Kosova izborila je remi na Farskim Ostrvima i uz još jedan kiks Azerbejdžana ostala na čelu Grupe 3 sa realnim izgledima da u poslednjih 180 minuta izbori plasman u viši rang UEFA lige nacija.

Za to, ekipi koja je u sedam mečeva od dolaska švajcarskog stručnjaka Bernara Šalanda na klupu zabeležila pet pobeda i dva remija, biće dovoljna pobeda nad Azerima na stadionu Fadilj Vokri u Prištini, u meču poslednjeg kola.

Tzv. Kosovo moglo bi i pre toga da se plasira u rang takmičenja u kom je reprezentacija Srbije započela učešće u UEFA ligi nacija ukoliko Azerbejdžan 17. novembra ne pobedi Farska Ostrva kod kuće.

Ove nedelje i jedni i drugi remizirali su, ali je jasno ko je osvojio bod na strani, a ko ostao bez dva kod kuće:

U Toršavnu: Farska Ostrva - tzv. Kosovo 1:1 (1:1)

U Bakuu: Azerbejdžan - Malta 1:1 (0:1)

Azerbejdžan i "Kosovo" remizirali su 0:0 na startu nadmetanja u Grupi 3, a razliku između ova dva tima napravili su rezultati u duelima sa Maltom koja je Azerima "otkinula" ukupno četiri boda u dva duela.

Fudbaler Verdera iz Bremena, Milot Rašica, postigao je prvenac za reprezentaciju "Kosova" za koju se odlučio iako je do ulaska u seniorsku konkurenciju branio boje Albanije. Ovaj 22-godišnjak rodom iz Vučitrna zatresao je mrežu Farana u 9. minutu, a to vođstvo trajalo je do 25. kada je stameni defanzivac Rene Joensen poravnao rezultat i sprečio treći uzastopni poraz nekada "redovnog" protivnika reprezentacije Jugoslavije u UEFA i FIFA ciklusima kvalifikacija.

Grupa 3

Azerbejdžan - Malta 1:1 (0:1)
/Abdulajev 53 - Muskat 37/

Farska Ostrva - tzv. Kosovo 1:1 (1:1)
/Joensen 25 - Rašica 9/

Tabela:

1. tzv. Kosovo 2-2-0 (6:2) 8
2. Azerbejdžan 1-3-0 (5:2) 6
3. Farska Ostrva 1-1-2 (4:7) 4
4. Malta 0-2-2 (4:8) 2

Parovi 5. kola (17. novembar): Azerbejdžan - Farska Ostrva, Malta - tzv. Kosovo
Parovi 6. kola (20. novembar): tzv. Kosovo - Azerbejdžan, Malta - Farska Ostrva

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar