Немају друго рјешење - ОН остаје!

Јоахим Лев не мора да брине за посао и у случају да настави с поразима у Лиги нација.

Фудбал 16.10.2018 | 08:00
Немају друго рјешење - ОН остаје!
Само три победе на последњих 12 утакмица, последње место у групи 1 Лиге нација А и довољан разлог да кажемо - не памтимо лошију Немачку. Све је отишло дођавола у селекцији која је до пре неколико месеци важила за фудбалску екстраваганцију, као тим који од негледљиве ствара гледљиву утакмицу.

Дебакл против Холандије синоћ у Амстердаму и најубедљивији пораз у историји дуела између ових ривала (0:3) продубио је неповерење јавности према селектору Јоахиму Леву, али од евентуалне смене и новог почетка селедећг циклуса (у марту 2019) нема ништа. Чак и у случају пораза од Француске у уторак увече, искусни стручњак остаје на кормилу Панцера.

Разлог је јасан - надлежни у Фудбалском савезу Немачке немају план Б, па не желе да срљају у још већи хаос, а незванично су затечени и очајном формом својих главних фудбалера пре свих оних из Бајерна - Милера, Боатенга, Хумелса, Нојера...

"Наравно да смо желели и очекивали боље резултате, али шта нам то вреди, морамо да гледамо у будућност. Приоритет је да се сабијемо и повратимо некако достојанство на терену. Наш фокус је на утакмици с Француском у уторак, а затим и окршају са Холанђанима у новембру", изјавио је први човек немачког фудбала Рајнард Гриндел. 

Играчи су очајни, а посебно им сметају звиждуци с трибина и критике јавности. О томе је причао данас и Матс Хумелс који тврди да је слика о њима искривљена.

"Тренутно се пуца у свакога од нас и то из свих оружја. Начин на који се навијачи и јавност односе према репрезентативцима Немачке је непоштовање. Још увек смо међу најбољима на свету у ономе чиме се бавимо, а третирају нас као аматере", пожалио се Хумелс.

Ваљда је и сам свестан како једино може да поврати поверење нације. Победом над најбољима на свету. Ако је то могуће...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар