Nemaju drugo rješenje - ON ostaje!

Joahim Lev ne mora da brine za posao i u slučaju da nastavi s porazima u Ligi nacija.

Fudbal 16.10.2018 | 08:00
Nemaju drugo rješenje - ON ostaje!
Samo tri pobede na poslednjih 12 utakmica, poslednje mesto u grupi 1 Lige nacija A i dovoljan razlog da kažemo - ne pamtimo lošiju Nemačku. Sve je otišlo dođavola u selekciji koja je do pre nekoliko meseci važila za fudbalsku ekstravaganciju, kao tim koji od negledljive stvara gledljivu utakmicu.

Debakl protiv Holandije sinoć u Amsterdamu i najubedljiviji poraz u istoriji duela između ovih rivala (0:3) produbio je nepoverenje javnosti prema selektoru Joahimu Levu, ali od eventualne smene i novog početka seledećg ciklusa (u martu 2019) nema ništa. Čak i u slučaju poraza od Francuske u utorak uveče, iskusni stručnjak ostaje na kormilu Pancera.

Razlog je jasan - nadležni u Fudbalskom savezu Nemačke nemaju plan B, pa ne žele da srljaju u još veći haos, a nezvanično su zatečeni i očajnom formom svojih glavnih fudbalera pre svih onih iz Bajerna - Milera, Boatenga, Humelsa, Nojera...

"Naravno da smo želeli i očekivali bolje rezultate, ali šta nam to vredi, moramo da gledamo u budućnost. Prioritet je da se sabijemo i povratimo nekako dostojanstvo na terenu. Naš fokus je na utakmici s Francuskom u utorak, a zatim i okršaju sa Holanđanima u novembru", izjavio je prvi čovek nemačkog fudbala Rajnard Grindel. 

Igrači su očajni, a posebno im smetaju zvižduci s tribina i kritike javnosti. O tome je pričao danas i Mats Humels koji tvrdi da je slika o njima iskrivljena.

"Trenutno se puca u svakoga od nas i to iz svih oružja. Način na koji se navijači i javnost odnose prema reprezentativcima Nemačke je nepoštovanje. Još uvek smo među najboljima na svetu u onome čime se bavimo, a tretiraju nas kao amatere", požalio se Humels.

Valjda je i sam svestan kako jedino može da povrati poverenje nacije. Pobedom nad najboljima na svetu. Ako je to moguće...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar