ЛН: Срби остали на два корака, оживели Црногорце...

Хоћемо ли зажалити због овог ремија? Добра ствар је једино што и даље држимо све у својим рукама. . .

Фудбал 14.10.2018 | 21:15
ЛН: Срби остали на два корака, оживели Црногорце...
Србија је у Букурешту пропустила велику шансу да тријумфом фактички заврши посао у Лиги нација два кола пре краја и, поред лепе премије од 1.125.000 евра, обезбеди и пласман у виши ранг, а самим тим и бољу позицију на жребу за Европско првенство 2020. године.

Пенал и предност играча више у другом полувремену нису били довољни фудбалерима Младена Крстајића за тријумф против Румуна (0:0), који после две одигране утакмице с Орловима, упркос бодовном заостатку (8:6), имају бољи међусобни скор (у Београду је било 2:2), а који је важан ако дођемо у позицију да он на крају одлучује о првом месту у групи.

Реми с Румунима оживео је и амбиције Црне Горе, која би у случају тријумфа у Литванији вечерас (20.45) могла да се пробије на друго место и с бодом мање у Београду (17. новембра) покуша да нас престигне победом у директном окршају. 

Када све то сагледамо, јасно је да је овог поподнева пропуштена велика шанса, без обзира на чињеницу што је Србија фаворит у последње две утакмице које игра пред својом публиком с Црном Гором и Литванијом и што и даље држи све у својим рукама.

Подсетимо, прво место у нашој мини-групи у оквиру Ц групе Лиге нација доноси пласман у групу Б, међу квалитетније селекције (Данска, Ирска, Русија, Турска...), али и на завршни турнир који би могао да буде и бараж за Европско првенство 2020. године. Међутим, о томе ће се више знати тек након квалификација за Европско првенство које су на програму током 2019. године када видимо које ће селекције изборити директан пласман, а које остати испод црте.

Такође, да смо се данас приближили првом месту у Групи 4 у Лиги Ц (јер би нам и после победе над Румунима била потребна још једна победа) обезбедили бисмо и место у трећем шеширу на жребу квалификација за Европско првенство, који је на програму у Даблину 2. децембра. Али, о томе ћемо коначну реч добити тек средином наредног месеца, када буду одиграна последња два кола у Лиги нација.

Понављамо, једина добра ствар је што и даље држимо сами судбину у својим рукама и с две победе код куће завршавамо добар посао.     

ЛИГА НАЦИЈА Ц

Група 4

Румунија - Србија 0:0

20.45: Литванија - Црна Гора

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар