LN: Srbi ostali na dva koraka, oživeli Crnogorce...

Hoćemo li zažaliti zbog ovog remija? Dobra stvar je jedino što i dalje držimo sve u svojim rukama. . .

Fudbal 14.10.2018 | 21:15
LN: Srbi ostali na dva koraka, oživeli Crnogorce...
Srbija je u Bukureštu propustila veliku šansu da trijumfom faktički završi posao u Ligi nacija dva kola pre kraja i, pored lepe premije od 1.125.000 evra, obezbedi i plasman u viši rang, a samim tim i bolju poziciju na žrebu za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Penal i prednost igrača više u drugom poluvremenu nisu bili dovoljni fudbalerima Mladena Krstajića za trijumf protiv Rumuna (0:0), koji posle dve odigrane utakmice s Orlovima, uprkos bodovnom zaostatku (8:6), imaju bolji međusobni skor (u Beogradu je bilo 2:2), a koji je važan ako dođemo u poziciju da on na kraju odlučuje o prvom mestu u grupi.

Remi s Rumunima oživeo je i ambicije Crne Gore, koja bi u slučaju trijumfa u Litvaniji večeras (20.45) mogla da se probije na drugo mesto i s bodom manje u Beogradu (17. novembra) pokuša da nas prestigne pobedom u direktnom okršaju. 

Kada sve to sagledamo, jasno je da je ovog popodneva propuštena velika šansa, bez obzira na činjenicu što je Srbija favorit u poslednje dve utakmice koje igra pred svojom publikom s Crnom Gorom i Litvanijom i što i dalje drži sve u svojim rukama.

Podsetimo, prvo mesto u našoj mini-grupi u okviru C grupe Lige nacija donosi plasman u grupu B, među kvalitetnije selekcije (Danska, Irska, Rusija, Turska...), ali i na završni turnir koji bi mogao da bude i baraž za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Međutim, o tome će se više znati tek nakon kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje su na programu tokom 2019. godine kada vidimo koje će selekcije izboriti direktan plasman, a koje ostati ispod crte.

Takođe, da smo se danas približili prvom mestu u Grupi 4 u Ligi C (jer bi nam i posle pobede nad Rumunima bila potrebna još jedna pobeda) obezbedili bismo i mesto u trećem šeširu na žrebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koji je na programu u Dablinu 2. decembra. Ali, o tome ćemo konačnu reč dobiti tek sredinom narednog meseca, kada budu odigrana poslednja dva kola u Ligi nacija.

Ponavljamo, jedina dobra stvar je što i dalje držimo sami sudbinu u svojim rukama i s dve pobede kod kuće završavamo dobar posao.     

LIGA NACIJA C

Grupa 4

Rumunija - Srbija 0:0

20.45: Litvanija - Crna Gora

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar