Тадићева црна тачка!

Тадић: Пенал је пресудио, све би било другачије да сам га дао.  Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић каже да је промашен пенал био пресудан тренутак утакмице Србије и Румуније.  Трећи промашени пенал српског плејмејкера у последњих два и по месеца.  Тадић промашио 6 пенала за деценију, па 3 од августа. . . ! Да ли је наша "десетка" прави избор за ударце са 11 метара? Јесте, иако се налази у кризи.

Фудбал 14.10.2018 | 19:45
Тадићева црна тачка!
Душан Тадић промашио је свега шест пенала у првих десет година професионалне каријере, као фудбалер Војводине, Гронингена, Твентеа, Саутемптона, Ајакса и репрезентације Србије, а онда ушао у серију од три промашаја из четири покушаја у последњих месец и по дана.

Једини погодак са беле тачке у међувремену донео је Србији победу у Литванији на старту УЕФА лиге нација – 0:1.

Ове недеље, међутим, Тадић је жестоко промашио мету у Букурешту, где је Румунија са играчем мање успела да избори реми – 0:0.

Није ово дефинитивно пеналџијска јесен Душана Тадића. Сјајне партије у дресу Ајакса па и репрезентацији Србије не прати и успешна реализација удараца са 11 метара.

Од четири удараца ове јесени, погодио је само једном и то у другом колу Ередивизије против Венла. Лоша серија почела је у августу, у реваншу квалификација за Лигу шампиона против Динама из Кијева, али срећом тај промашај се није одразио на коначан резултат и пласман Копљаника у елитно такмичење.

Не цветају му руже ни у репрезентацији Србије где је прошлог месеца у Литванији већ промашио један ударац са беле тачке. Пре неколико дана у Подгорици, после убеђивања, препустио је лопту Митровићу који је био сигуран, а данас у Букурешту вратио се пеналџијским дужностима опет није имао среће.

Запео је јако и послао лопту преко пречке...

Две селекције су у Букурешту ремизирале без голова у оквиру четвртог кола групе 4, Лиге Ц УЕФА Лиге нација.

Србија је од 40. минута имала играча више на терену, а тада је Тадић промашио и пенал шутнувши лопту превисоко.

"Мислим да би све било другачије да сам постигао тај пенал, да би утакмица била скроз другачија. Знали смо да ће они да се повуку и да их је тешко отворити. Криво ми је, мислим да је то био пресудан моменат", рекао је Тадић новинарима после утакмице. 

Питања ко ће шутирати пенал није било. 

"Ја сам био први да изводим, прошлу утакмицу сам пустио, морао сам да постигнем погодак, преузимам одговорност и мислим да је тај детаљ одлучио", каже Тадић. 

Није сигуран у то шта је прави узрок што гола није било, јер је било јасно да је Србија боља и да су се њени играчи максимално залагали.

"Не знам, мислим да смо били сконцентрисани, имали смо шансе нисмо их искористили, не знам који је проблем. Било је добрих из којих је требало постићи погодак, не знам прави узрок али сигурно ћемо радити на томе", закључио је српски везиста.

Тадић је данас 39. пут изводио најстрожу казну у каријери и покварио скор на 30-9, с тим да је од поготка за победу Ајакса над Венлоом од 0:1 (28. август) пропустио да искористи три од наредна четири ударца са беле тачке.

Динамо Кијев - Ајакс 0:0 (Денис Бојко) ❌
Литванија - Србија 0:1 (Ернестас Сеткус) ✅
Литванија - Србија 0:1 (Ернестас Сеткус) ❌
Румунија - Србија 0:0 (Ћипријан Татарусану) ❌

До утакмица у Литванији и Румунији, наша "десетка" имала је перфектан скор са пенала: Србија - Ирска 2:2 (Дарен Рендолф), Грузија - Србија 1:3 (Гиорги Лорија), Литванија - Србија 0:1 (Ернестас Сеткус).

Сви Тадићеви пенали 

7-2 Војводина

  1-1 Гронинген

12-0 Твенте

  6-3 Саутемптон

  1-1 Ајакс

  3-2 Србија

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дарко

14.10.2018 17:57

И није му нека вау статистика....

ОДГОВОРИТЕ