Tadićeva crna tačka!

Tadić: Penal je presudio, sve bi bilo drugačije da sam ga dao.  Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić kaže da je promašen penal bio presudan trenutak utakmice Srbije i Rumunije.  Treći promašeni penal srpskog plejmejkera u poslednjih dva i po meseca.  Tadić promašio 6 penala za deceniju, pa 3 od avgusta. . . ! Da li je naša "desetka" pravi izbor za udarce sa 11 metara? Jeste, iako se nalazi u krizi.

Fudbal 14.10.2018 | 19:45
Tadićeva crna tačka!
Dušan Tadić promašio je svega šest penala u prvih deset godina profesionalne karijere, kao fudbaler Vojvodine, Groningena, Tventea, Sautemptona, Ajaksa i reprezentacije Srbije, a onda ušao u seriju od tri promašaja iz četiri pokušaja u poslednjih mesec i po dana.

Jedini pogodak sa bele tačke u međuvremenu doneo je Srbiji pobedu u Litvaniji na startu UEFA lige nacija – 0:1.

Ove nedelje, međutim, Tadić je žestoko promašio metu u Bukureštu, gde je Rumunija sa igračem manje uspela da izbori remi – 0:0.

Nije ovo definitivno penaldžijska jesen Dušana Tadića. Sjajne partije u dresu Ajaksa pa i reprezentaciji Srbije ne prati i uspešna realizacija udaraca sa 11 metara.

Od četiri udaraca ove jeseni, pogodio je samo jednom i to u drugom kolu Eredivizije protiv Venla. Loša serija počela je u avgustu, u revanšu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva, ali srećom taj promašaj se nije odrazio na konačan rezultat i plasman Kopljanika u elitno takmičenje.

Ne cvetaju mu ruže ni u reprezentaciji Srbije gde je prošlog meseca u Litvaniji već promašio jedan udarac sa bele tačke. Pre nekoliko dana u Podgorici, posle ubeđivanja, prepustio je loptu Mitroviću koji je bio siguran, a danas u Bukureštu vratio se penaldžijskim dužnostima opet nije imao sreće.

Zapeo je jako i poslao loptu preko prečke...

Dve selekcije su u Bukureštu remizirale bez golova u okviru četvrtog kola grupe 4, Lige C UEFA Lige nacija.

Srbija je od 40. minuta imala igrača više na terenu, a tada je Tadić promašio i penal šutnuvši loptu previsoko.

"Mislim da bi sve bilo drugačije da sam postigao taj penal, da bi utakmica bila skroz drugačija. Znali smo da će oni da se povuku i da ih je teško otvoriti. Krivo mi je, mislim da je to bio presudan momenat", rekao je Tadić novinarima posle utakmice. 

Pitanja ko će šutirati penal nije bilo. 

"Ja sam bio prvi da izvodim, prošlu utakmicu sam pustio, morao sam da postignem pogodak, preuzimam odgovornost i mislim da je taj detalj odlučio", kaže Tadić. 

Nije siguran u to šta je pravi uzrok što gola nije bilo, jer je bilo jasno da je Srbija bolja i da su se njeni igrači maksimalno zalagali.

"Ne znam, mislim da smo bili skoncentrisani, imali smo šanse nismo ih iskoristili, ne znam koji je problem. Bilo je dobrih iz kojih je trebalo postići pogodak, ne znam pravi uzrok ali sigurno ćemo raditi na tome", zaključio je srpski vezista.

Tadić je danas 39. put izvodio najstrožu kaznu u karijeri i pokvario skor na 30-9, s tim da je od pogotka za pobedu Ajaksa nad Venloom od 0:1 (28. avgust) propustio da iskoristi tri od naredna četiri udarca sa bele tačke.

Dinamo Kijev - Ajaks 0:0 (Denis Bojko) ❌
Litvanija - Srbija 0:1 (Ernestas Setkus) ✅
Litvanija - Srbija 0:1 (Ernestas Setkus) ❌
Rumunija - Srbija 0:0 (Ćiprijan Tatarusanu) ❌

Do utakmica u Litvaniji i Rumuniji, naša "desetka" imala je perfektan skor sa penala: Srbija - Irska 2:2 (Daren Rendolf), Gruzija - Srbija 1:3 (Giorgi Lorija), Litvanija - Srbija 0:1 (Ernestas Setkus).

Svi Tadićevi penali 

7-2 Vojvodina

  1-1 Groningen

12-0 Tvente

  6-3 Sautempton

  1-1 Ajaks

  3-2 Srbija

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Foto: Action Images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Darko

14.10.2018 17:57

I nije mu neka vau statistika....

ODGOVORITE