Новак: Повратак на прву позицију би био...

. . . највеће достигнуће у години! "Планирам да играм у Паризу и Лондону и вероватно на још једном турниру пре ова два", каже Ђоковић.

Тенис 15.10.2018 | 20:30
Новак: Повратак на прву позицију би био...
Новак Ђоковић је победом над Борном Ћорићем (6:3, 6:4) стигао до титуле у Шангају која је његова 32. на мастерс турнирима.

Ђоковић је тако показао да му прија када игра у Кини, али је показао и да је тренутно најбољи играч у свету тениса.

Задовољан је Ђоковић својом позицијом на АТП листи.

"Нисам могао да замислим бољи сценарио, веома сам близу Надала и дошао сам у сјајну позицију пред последњи период у сезони. Планирам да играм у Паризу и Лондону и вероватно на још једном турниру пре ова два. Играм добро, а повратак на прву позицију на крају сезоне било би највеће достигнуће у овој години", рекао је Ђоковић.

Имао је Ђоковић и речи хвале за Борну Ћорића.

"Борна је сјајан момак, пратим његове игре још док је био дечак. Осећам да сам у неку руку његов ментор и због тога ме његови добри резултати чине срећним. Одувек сам знао да има потенцијала да буде међу водећим светским тенисерима и сигуран сам да ће још напредовати, закључио је Ђоковић.

Шпанац Надал сада има само 215 АТП поена више (7.660) од Ђоковића, а наш тенисер би могао да га претекне већ на мастерсу у Паризу, који стартује 29. октобра.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар