Оштар одговор за Доналда Трампа

Саудијска Арабија неће подлећи никаквим "претњама" економским санкцијама или политичким притисцима, саопштено је у Ријаду.

Свијет 14.10.2018 | 14:50
Оштар одговор за Доналда Трампа
Ријад се огласио пошто је амерички председник Доналд Трамп упозорио на "оштру казну" ако се испостави да је нестали саудијски новинар Џамал Кашоги убијен у саудијском конзулату у Истанбулу.

У саопштењу које је објавила државна агенција Саудијске Арабије, такође се наводи да ће та држава одговорити на сваки корак који буде предузет против ње, преноси АП.

Агенција наводи да се у саопштењу не помиње директно Кашоги, који је нестао 2. октобра пошто је ушао у конзулат Саудијске Арабије у Истанбулу.

АП је претходно известио да је саудијска берза пала за више од 6,8 процената након што је амерички председник изнео претње.

Трамп је у интервјуу за ТВ мрежу Си-Би-Ес (ЦБС) рекао "Истераћемо то до краја и биће озбиљна казна".

Турске власти изнеле су бојазан да је Кашоги, саудијски новинар који је радио за Вашингтон пост и био критичар режима у Ријаду, убијен у конзулату Саудијске Арабије у Истанбулу у који је дошао да подигне нека документа.

Њега су, како турске власти сматрају, убили агенти тајне службе Саудијске Арабије, а што Ријад негира и тврди да су оптужбе "неосноване".

Ипак, Саудијска Арабија није пружила, засад, никакве доказе да је Кашоги изашао жив из конзулата, а његова вереница, која га је чекала испред зграде, тврди да није уопште ни изашао.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бј

14.10.2018 15:39

Ма каква казна и бакрачи. Миришу долари а мирисе и јефтина нафта. Зали бозе тог новинара!!

ОДГОВОРИТЕ