Oštar odgovor za Donalda Trampa

Saudijska Arabija neće podleći nikakvim "pretnjama" ekonomskim sankcijama ili političkim pritiscima, saopšteno je u Rijadu.

Svijet 14.10.2018 | 14:50
Oštar odgovor za Donalda Trampa
Rijad se oglasio pošto je američki predsednik Donald Tramp upozorio na "oštru kaznu" ako se ispostavi da je nestali saudijski novinar Džamal Kašogi ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

U saopštenju koje je objavila državna agencija Saudijske Arabije, takođe se navodi da će ta država odgovoriti na svaki korak koji bude preduzet protiv nje, prenosi AP.

Agencija navodi da se u saopštenju ne pominje direktno Kašogi, koji je nestao 2. oktobra pošto je ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

AP je prethodno izvestio da je saudijska berza pala za više od 6,8 procenata nakon što je američki predsednik izneo pretnje.

Tramp je u intervjuu za TV mrežu Si-Bi-Es (CBS) rekao "Isteraćemo to do kraja i biće ozbiljna kazna".

Turske vlasti iznele su bojazan da je Kašogi, saudijski novinar koji je radio za Vašington post i bio kritičar režima u Rijadu, ubijen u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu u koji je došao da podigne neka dokumenta.

Njega su, kako turske vlasti smatraju, ubili agenti tajne službe Saudijske Arabije, a što Rijad negira i tvrdi da su optužbe "neosnovane".

Ipak, Saudijska Arabija nije pružila, zasad, nikakve dokaze da je Kašogi izašao živ iz konzulata, a njegova verenica, koja ga je čekala ispred zgrade, tvrdi da nije uopšte ni izašao.

Izvor: Tanjug

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bj

14.10.2018 17:39

Ma kakva kazna i bakrači. Mirišu dolari a mirise i jeftina nafta. Zali boze tog novinara!!

ODGOVORITE