Карикатура свјетског шампиона, у Париз као на сахрану!

Јоги, време је да идеш, ветерани су те продали! У ствари, многи сматрају да су Немци већ закаснили са сменом.

Фудбал 15.10.2018 | 20:00
Карикатура свјетског шампиона, у Париз као на сахрану!
Новинари су га “решетали“ питањима после меча, онда је отишао иза аутобуса са играчима, запалио цигару, повукао пар димова и нестао. Јоахим Лев вероватно није имао лак сан. Јутро није било ништа лепше. Сачекали су га бројни наслови у којима се тражи његова оставка са места селектора репрезентације Немачке.

Овог пута Немци су позајмили реченицу из мадридског Аса како би на пластичан начин објаснили колико су светски шампиони из 2014. подбацили у дебаклу од Холандије (0:3).

“Стубови Маншафта би могли да се уруше после бродолома у Холандији. Ова екипа Јоахима Лева само је карикатура светског шампиона“, оцењује шпански лист.

Најупечатљивија реченица можда, али Немци не заостају много са критикама, па Дојче Веле тако у коментару пише: “Кратак пут у Париз на утакмици са Француском изгледаће као сахрана“.

Наставља се са констатацијом да ће остарела екипа морати да прихвати своје лимите, боље пре него касније. И није Дојче Веле усамљен у тој тврдњи. Немачки медији јединствени су у оцени да је Лева дотукло то што превише верује у окосницу тима са Мундијала 2014. Џером Боатенг, Томас Милер, Матс Хумелс и Мануел Нојер. Увек стартери, иако последњих месеци не заслужују ту привилегију. Против Холандије управо су они оставили најгори утисак. Сада нема Месута Озила да сву кривицу прими на себе.

“Ово већ почиње да личи на фаворизовање. Лерој Сане, Јулијан Брант, Никлас Зуле и Леон Горецка мора да се питају шта још треба да ураде да би код Лева постале стартери. Имајуј право на то“, истиче Дојче Веле.

Подсећа се на Куп конфедерација из 2017, када је Лев указао поверењем новом таласу играча, а Панцери се прошетали до пехара. Брутални су били. Међутим, звезде тог турнира – Горецка и тадашњи капитен Дракслер– одмах потом су маргинализовани. Лерој Сане није ни путовао у Русију.

Ди Велт примећује и да је пораз од Холандије био већ пети за Немце у овој календарској години. Последњи пут се Панцерима то десило 2018. И у том листу сматрају да Лев мора да оде. Билд је сагласан.

“Нема храбрости за нове идеје, нема плана у игри“.

Селекторови војници не деле такав став, па Матс Хумелс пораз увија у обланду.

“Проблем су промашене шансе. Изгубили смо са 0:3 на утакмици коју је у ствари требало да добијемо“.

Има Хумелс и аргументе. На последњих пет такмичарских утакмица Немци су упутили 107 шутева ка противничком голу. Дали су их само два. Међутим, нису сви тако “опуштени“ као Хумелс. Ова нова генерација фудбалера одрастала је на митовима о светским шампионима. И не пада им лако да их сада нација гледа као губитнике.

“Све је ово превипе споро, предвидљиви смо“, самокритичан је Дракслер.

“Ништа нећемо поправити ако причамо да је све у реду. Имамо озбиљан проблем“, додаје Џошуа Кимих за кога Зидојче Цајтунг пише да се борио као десет лавова, али да се на тренутке видело да изгледа погубљено на терену.

Немци нису наиван народ. Памте добро. И памте све добро што је Лев урадио за репрезентацију. Памте и пехар из 2014. Само сматрају да је после 12 година за кормилом просто изгубио контролу. Дојче Веле чак наводи: “Требало је да оде још после финала у Рију“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар