Karikatura svjetskog šampiona, u Pariz kao na sahranu!

Jogi, vreme je da ideš, veterani su te prodali! U stvari, mnogi smatraju da su Nemci već zakasnili sa smenom.

Fudbal 15.10.2018 | 20:00
Karikatura svjetskog šampiona, u Pariz kao na sahranu!
Novinari su ga “rešetali“ pitanjima posle meča, onda je otišao iza autobusa sa igračima, zapalio cigaru, povukao par dimova i nestao. Joahim Lev verovatno nije imao lak san. Jutro nije bilo ništa lepše. Sačekali su ga brojni naslovi u kojima se traži njegova ostavka sa mesta selektora reprezentacije Nemačke.

Ovog puta Nemci su pozajmili rečenicu iz madridskog Asa kako bi na plastičan način objasnili koliko su svetski šampioni iz 2014. podbacili u debaklu od Holandije (0:3).

“Stubovi Manšafta bi mogli da se uruše posle brodoloma u Holandiji. Ova ekipa Joahima Leva samo je karikatura svetskog šampiona“, ocenjuje španski list.

Najupečatljivija rečenica možda, ali Nemci ne zaostaju mnogo sa kritikama, pa Dojče Vele tako u komentaru piše: “Kratak put u Pariz na utakmici sa Francuskom izgledaće kao sahrana“.

Nastavlja se sa konstatacijom da će ostarela ekipa morati da prihvati svoje limite, bolje pre nego kasnije. I nije Dojče Vele usamljen u toj tvrdnji. Nemački mediji jedinstveni su u oceni da je Leva dotuklo to što previše veruje u okosnicu tima sa Mundijala 2014. Džerom Boateng, Tomas Miler, Mats Humels i Manuel Nojer. Uvek starteri, iako poslednjih meseci ne zaslužuju tu privilegiju. Protiv Holandije upravo su oni ostavili najgori utisak. Sada nema Mesuta Ozila da svu krivicu primi na sebe.

“Ovo već počinje da liči na favorizovanje. Leroj Sane, Julijan Brant, Niklas Zule i Leon Gorecka mora da se pitaju šta još treba da urade da bi kod Leva postale starteri. Imajuj pravo na to“, ističe Dojče Vele.

Podseća se na Kup konfederacija iz 2017, kada je Lev ukazao poverenjem novom talasu igrača, a Panceri se prošetali do pehara. Brutalni su bili. Međutim, zvezde tog turnira – Gorecka i tadašnji kapiten Draksler– odmah potom su marginalizovani. Leroj Sane nije ni putovao u Rusiju.

Di Velt primećuje i da je poraz od Holandije bio već peti za Nemce u ovoj kalendarskoj godini. Poslednji put se Pancerima to desilo 2018. I u tom listu smatraju da Lev mora da ode. Bild je saglasan.

“Nema hrabrosti za nove ideje, nema plana u igri“.

Selektorovi vojnici ne dele takav stav, pa Mats Humels poraz uvija u oblandu.

“Problem su promašene šanse. Izgubili smo sa 0:3 na utakmici koju je u stvari trebalo da dobijemo“.

Ima Humels i argumente. Na poslednjih pet takmičarskih utakmica Nemci su uputili 107 šuteva ka protivničkom golu. Dali su ih samo dva. Međutim, nisu svi tako “opušteni“ kao Humels. Ova nova generacija fudbalera odrastala je na mitovima o svetskim šampionima. I ne pada im lako da ih sada nacija gleda kao gubitnike.

“Sve je ovo previpe sporo, predvidljivi smo“, samokritičan je Draksler.

“Ništa nećemo popraviti ako pričamo da je sve u redu. Imamo ozbiljan problem“, dodaje Džošua Kimih za koga Zidojče Cajtung piše da se borio kao deset lavova, ali da se na trenutke videlo da izgleda pogubljeno na terenu.

Nemci nisu naivan narod. Pamte dobro. I pamte sve dobro što je Lev uradio za reprezentaciju. Pamte i pehar iz 2014. Samo smatraju da je posle 12 godina za kormilom prosto izgubio kontrolu. Dojče Vele čak navodi: “Trebalo je da ode još posle finala u Riju“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar