Ћурковић о писању "Л'Екипа": Неосноване оптужбе!

"Имам осећај да ова афера служи да угуши лажне агенте у белгијском фудбалу да би се разговарало мање о томе", казао је легендарни Иван Ћурковић за "Паризијен".

Фудбал 14.10.2018 | 21:50
Ћурковић о писању "Л'Екипа": Неосноване оптужбе!
Почасни председник Партизана Иван Ћурковић изјавио је да је јако тешко поверовати у наводе француског листа "Екип" да је било покушаја нечасних радњи пре утакмице између Пари Сен Жермена и Црвене звезде у Лиги шампиона.

Некадашњи сјајни голман је казао да му све делује као да неко хоће да у други план потисне акцију око корупције у белгијском фудбалу, која је такође "потресла" фудбалски свет.

Како је пренео француски лист "Л'Екип", белгијске власти отвориле су истрагу у овом случају након спекулација да је неименовани функционер Црвене звевезде хтео да плати чак пет милиона евра на убедљив пораз у Паризу.

"Све би морало да буде јасније, а до сада је све условно. Имам поверење у правду, али потребни су докази. Лако је рећи 'кладио се или не'... Данас постоје разни механизми да се пронађу трагови", рекао је Ћурковић за француски "Паризијен".

На питање да ли му цела та прича делује основано, Ћурковић је одговорио са "не".

"Погледајте буџет ПСЖ-а, 10 пута је већи од Црвене звезде који износи око 45 милиона евра. Спортски, ПСЖ има тим и играче много бољег квалитета, недавно је сломио Лион са 5:0 и Сент Етјен са 4:0, а Срби су изгубили са 6:1. Поред тога, голман Милан Борјан направио је неколико важних одбрана. Без њега, Црвена звезда је могла да прими осам или девет голова", рекао је прослављени голман Сент Етјена.

Он је додао да не зна да ли постоје људи који желе да нанесу штету Звезди, али да су му неке ствари симптоматичне.

"У последњих неколико дана у Србији се много говори о афери агената у белгијском фудбалу (међу оптуженима је српски агент Дејан Вељковић). У овој причи постоје докази и то у Србији пуно буке. Имам осећај да ова афера служи да угуши лажне агенте у белгијском фудбалу да би се разговарало мање о томе", рекао је Ћурковић.

Према његовим речима, нико не сме да се оптужи без доказа и верује да ће правда изаћи на видело.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар