Ćurković o pisanju "L'Ekipa": Neosnovane optužbe!

"Imam osećaj da ova afera služi da uguši lažne agente u belgijskom fudbalu da bi se razgovaralo manje o tome", kazao je legendarni Ivan Ćurković za "Parizijen".

Fudbal 14.10.2018 | 21:50
Ćurković o pisanju "L'Ekipa": Neosnovane optužbe!
Počasni predsednik Partizana Ivan Ćurković izjavio je da je jako teško poverovati u navode francuskog lista "Ekip" da je bilo pokušaja nečasnih radnji pre utakmice između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona.

Nekadašnji sjajni golman je kazao da mu sve deluje kao da neko hoće da u drugi plan potisne akciju oko korupcije u belgijskom fudbalu, koja je takođe "potresla" fudbalski svet.

Kako je preneo francuski list "L'Ekip", belgijske vlasti otvorile su istragu u ovom slučaju nakon spekulacija da je neimenovani funkcioner Crvene zvevezde hteo da plati čak pet miliona evra na ubedljiv poraz u Parizu.

"Sve bi moralo da bude jasnije, a do sada je sve uslovno. Imam poverenje u pravdu, ali potrebni su dokazi. Lako je reći 'kladio se ili ne'... Danas postoje razni mehanizmi da se pronađu tragovi", rekao je Ćurković za francuski "Parizijen".

Na pitanje da li mu cela ta priča deluje osnovano, Ćurković je odgovorio sa "ne".

"Pogledajte budžet PSŽ-a, 10 puta je veći od Crvene zvezde koji iznosi oko 45 miliona evra. Sportski, PSŽ ima tim i igrače mnogo boljeg kvaliteta, nedavno je slomio Lion sa 5:0 i Sent Etjen sa 4:0, a Srbi su izgubili sa 6:1. Pored toga, golman Milan Borjan napravio je nekoliko važnih odbrana. Bez njega, Crvena zvezda je mogla da primi osam ili devet golova", rekao je proslavljeni golman Sent Etjena.

On je dodao da ne zna da li postoje ljudi koji žele da nanesu štetu Zvezdi, ali da su mu neke stvari simptomatične.

"U poslednjih nekoliko dana u Srbiji se mnogo govori o aferi agenata u belgijskom fudbalu (među optuženima je srpski agent Dejan Veljković). U ovoj priči postoje dokazi i to u Srbiji puno buke. Imam osećaj da ova afera služi da uguši lažne agente u belgijskom fudbalu da bi se razgovaralo manje o tome", rekao je Ćurković.

Prema njegovim rečima, niko ne sme da se optuži bez dokaza i veruje da će pravda izaći na videlo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar