ЛН: Холандија је ОПЕТ озбиљна! Знају то Нијемци!

Голом Вирџила ван Дајка Холандија "начела" Немачку, а дотукли је Мемфис Депај и Ђорђинио Вајналдум у Лиги нација. "Лале" најавила повратак на стазе успеха, а Немци потврдили да нису превазишли кризу.  Сензација: Гибралтаров "првенац" у Јерменији! Дан за памћење на Гибралтару – ПОБЕДА у Лиги нација.

Фудбал 14.10.2018 | 13:30
ЛН: Холандија је ОПЕТ озбиљна! Знају то Нијемци!
Немачка је "пала" у Амстердаму.

Препуна "Јохан Кројф" арена могла је да ужива у првој победи Холандије у новоформираном такмичењу УЕФА под називом Лига нација.

"Лале" су у другом колу Групе 1 "Елитне" лиге биле боље од највећег ривала Немачке 3:0 (1:0). Голове су постигли је Вирџил ван Дајк у 30, Мемфис Депај у 88. и Ђорђинио Вајналдум у трећем минуту судијске надокнаде времена.

Пре него што је скупо плаћени дефанзивац Ливерпула закуцао лопту иза леђа Мануела Нојера, Холандија је извела корнер, а Рајан Бабел погодио пречу. Ван Дајк био је испред саме гол линије и није му било тешко да одбијену лопту смети у мрежу.

Напади "панцера" били су јалови, а то је проблем који их мучи још од Светског првенства. Једноставно, шансе се стварају, али се не користе.

Холандија је знала све да казни и да брзом контром у 88. минуту, где је цео средњи ред Немачке испао још на половини домаћина, обезбеди победу. Квинси Промес није био себичан и после истрчаних скоро 50 метара асистирао је за Депаја, који рутински вара Нојера.

Трећи погодак "лала" је минијатура Вајналдума. Прихватио је лопту на 25 метара од гола Немачке, започео је слалом, а соло акцију је завршио врло прецизним приземним ударцем у даљи угао.

Холанија је сада у потери за Француском и 16. новембра имаће прилику да јој се реваншира за пораз из септембра, када су светски прваци славили 2:1. Немачка је доживела најтежи пораз у последњих 11 година. У квалификацијама за Еуро 2008, Чешка је као гост победила "панцере" 2007. резултатом 3:0.

ТАБЕЛА: Француска 4, Холандија 3, Немачка 1.

Група 4, Лига Б нација:

Ирска – Данска 0:0

ТАБЕЛА: Данска 4, Велс 3, Ирска 1.

Сензација: Гибралтаров "првенац" у Јерменији! Дан за памћење на Гибралтару – ПОБЕДА у Лиги нација.

Субота, 13. октобар 2018. златним словима биће исписан у историји гибралтарског фудбала. То је дан када је репрезентације прекоморске територије Уједињеног Краљевства на Пиринејском полуострву освојила први пут три бода у такмичарском мечу.

О значају резултата у Јерменији, где је Гибралтар победио 1:0 у оквиру Групе 4 "Д" нивоа Лиге нација, говоре и следеће подаци:

Гибралтар је, од када је примљен под окриље УЕФА и ФИФА, одиграо два квалификациона циклуса, први за ЕУРО 2016. у Француској, а други за Мундијал 2018. у Русији.

На 20 утакмица није освојио бод и углавном је представљао противника за поправљање гол разлике. Низали су се порази 7:0, 8:1, 6:1, 5:0, 9:0… У квалификацијама за Европско првенство успео је да постигне само два гола, а за Светско првенство три.

Ипак, после тих квалификација, репрезентација Гибралтара је почела да делује озбиљније, а као плод све бољег рада уследила је победа против Летоније у пријатељском мечу у марту ове године – 1:0. 

Био је то тек други тријумф Гибралтара од формирања државног тима, јер је 2014, такође у пријатељској утакмици, побеђена Малта. Овим резултатима додаћемо, опет у пријатељским дуелима, још два ремија са Естонијом 2014. (1:1) и Лихтенштајном 2016. (0:0).

Међутим, Гибралтар у прва два меча није био "топовско месо". Код куће је поражен од Македоније 0:2, а истим резултатом је изгубио у Лихтенштајну. 

Стрелац историјског гола у Јеревану био је Џозеф Чиполина у 50. минуту из пенала.

Колики је аутсајдер био Гибралтар у Јерменији навешћемо и просечан коефицијент светских кладионица за изненађење – 34!

Група 4, Лига Д нација:

Јерменија – Гибралтар 0:1 (0:0)
Македонија – Лихтенштајн 4:1 (3:1)

ТАБЕЛА: Македонија 9, Лихтенштајн 3, Јерменија 3, Гибралтар 3.

Група 1, Лига Д нација:

Грузија – Андора 3:0 (1:0)
Летонија – Казахстан 1:1 (1:1)

ТАБЕЛА: Грузија 9, Летонија 2, Казахстан 2, Андора 2.

Група 3, Лига Ц нација:

Норвешка – Словенија 1:0 (1:0)
Бугарска – Кипар 2:1 (0:1)

ТАБЕЛА: Бугарска 9, Норвешка 6, Кипар 3, Словенија 0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар