АБА: Мега и ФМП тукли Цедевиту и Цибону!

Цибона закувала у Железнику, "пантери" издржали! Имао је тим из Железника предност и од 15 поена разлике у последњој деоници, на два минута до краја пристојих девет корака одстојања, али је Цибона "закувала" и меч продужила за пет минута. ФМП издржао! Савршен старт Меге - "пала" и Цедевита у Загребу! Велика победа изабраника Дејана Милојевића у престоници Хрватске којом се потврђује да би ова сезона за Мегу могла да буде нарочито успешна.

Кошарка 14.10.2018 | 13:00
АБА: Мега и ФМП тукли Цедевиту и Цибону!
Враћала се Цибона више пута у живот у Железнику, али је поражена!

Кошаркаши ФМП-а уписали су против хрватског представника другу победу у овогодишњој АБА Лиги пре свега захваљујући одличној игри трија Драган Апић, Марко Јеремић и Матиц Ребец (73% свих поена тима), али умало су од готовог направили вересију...

Водио је домаћи тим убедљиво на старту последње деонице (+15), имао на два минута до краја лепо одстојање од девет поена предности, али су Уљаревић и Маркота "закували".

Погодили су по тројку, дочекали брзоплетост "пантера" и боље се снашли "у фрци", а након промашаја Ребеца за три поена - Словенац је направио фаул на Уљаревићу у контри, а он са "пенала" на три секунде до краја донео изједначење и продужетак.

Ипак, остали су довољни мирни играчи Владимира Јовановића за додатних пет минута и успели да славе против "пробуђене" Цибоне - која је изгубила и трећи пут ове сезоне.

ФМП - ЦИБОНА 93:88 (24:22, 20:19, 18:10, 17:28, 14:9)

"Титулу" најефикаснијег играча утакмице поделили су Апић и Јеремић са по 25 поена, а потоњи се нарочито истакао у шуту за три поена пошто је убацио шест тројки из 12 покушаја. 

У претходна два меча у АБА Лиги - дао је тек три.

Њих двојицу је одлично пратио Матиц Ребец са 18 поена, 10 асистенција и 7 асистенција, док је велики допринос у продужетку дао и Александар Бурсаћ (13 поена, 6 скокова) уз погођену кључну тројку којом је "убијена" Цибона.

Госте је предводио Гилберт са 17 поена (3/5 за три), док су добру партију пружили и Маркота (12) и Уљаревић (11).  Ако не рачунамо кошгетерски учинак - солидну партију пружио је и Билиновац са 4 поена, 7 скокова и 10 асистенција.

У наредном колу ФМП гостује Будућности, док Цибона игра код куће с Цедевитом.



Савршен старт Меге - "пала" и Цедевита у Загребу! Велика победа изабраника Дејана Милојевића у престоници Хрватске којом се потврђује да би ова сезона за Мегу могла да буде нарочито успешна.

Три од три за српске клубове ове суботе у АБА Лиги!

Црвена звезда мтс је добро "отворила" дан тријумфом над Крком (80:66), ФМП је био успешнији од Цибоне после продужетка (93:88), док је савршен дан представника наше земље на Јадрану употпунио тријумф Меге усред Загреба - против фаворизоване Цедевите.

Тим Дејана Милојевића одиграо је веома зрело и матирао је шампиона Хрватске у "Драженовом дому" за идеалан старт нове сезоне!

Ово је била трећа победа Меге у исто толико мечева, па остаје "колидер" на табели Јадрана изједначена с Црвеном звездом која има идентичан учинак, а видећемо да ли ће им се придружити и непоражени Партизан који у недељу игра с Морнаром (17.00, ТВ Арена Спорт 1).

За нову бригу Сита Алонса и осмех на лицу Дејана Милојевића:

ЦЕДЕВИТА - МЕГА 86:95 (23:27, 24:20, 21:26, 18:22)

Мега је заслужено славила пошто је водила у већем делу утакмице, заправо Цедевита је предност имала само у првој четвртини и на кратко у трећој деоници, а представник Хрватске ће дебело жалити и због очајне реализације слободних бацања...

Нестварно звучи податак да су домаћи промашили 18 "пенала" (15/33), док је тек нешто боља била екипа Меге (19/32), а кључну улогу у другом полувремену одиграо је Огњен Чарапић.

У последњој четвртини погодио је тројку којом је "одбио налет" Цедевите (76:70), да би након поготка Костје Мушидија за прво двоцифрено вођство (87:76) у потпуности преузео одговорност и завршио велики број напада - поенима из игре и са слободних бацања.

Чарапић је меч завршио са 17 поена и 4 асистенције, пратио га је Битадзе са дабл-дабл учинком 16 поена и 13 скокова, док се на време "пробудио" и Костја Мушиди (12).

У "интернационалном" саставу Цедевите, који се још увек тражи, Кобс је имао 16 поена и 7 асистенција, док су двоцифрени били и Бел (15), Кук (14), Бените (11), Стипановић (10) и Агилар (10). Али ни то им није било довољно за другу победу ове сезоне...



АБА ЛИГА 3. КОЛО:

Црвена звезда - Крка 80:66
ФМП - Цибона 93:88
Цедевита - Мега Бемакс 86:95

недеља

Морнар - Партизан (17.00, ТВ Арена Спорт 1)
Игокеа - Будућност (19.00, ТВ Арена Спорт 1)
Олимпија - Задар (21.00, ТВ Арена Спорт 3)

ТАБЕЛА: Звезда 3-0, Мега 3-0, ФМП 2-1,  Партизан 2-0, Крка 1-2, Цедевита 1-2, Олимпија 1-1, Будућност 1-1, Игокеа 1-1, Цибона 0-3, Задар 0-2, Морнар 0-2

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар