Избори дрмају Владу Меркелове

Грађани њемачке покрајине Баварске данас гласају на изборима на којима се очекује да ће до сада доминатна конзервативна Хришћанско-социјална унија (ЦСУ) доживјети неуспјех, а чије су посљедице непредвидљиве по владу њемачке канцеларке Ангеле Меркел, оцјењује АП.

Свијет 14.10.2018 | 11:17
Избори дрмају Владу Меркелове
Америчка агенција наводи да око 9,5 милиона људи има право да бира власт у Минхену, гдје је ЦСУ као важан, али често неугодан партнер Меркелове, 51 годину у протеклих 56 имала апсолутну већину.

Анкете сугеришу да ће ЦСУ овог пута изгубити ту већину у највећој мјери, можда чак толико да ће јој ово бити најгори изборни резултати од оних у 1950-им.

Агенција напомиње да дјелује да ЦСУ, која је заузела тврдокоран став према миграцијама, губи подршку и љевичарски и десничарски настројених гласача, док партија Зелених прикупља гласове либералних гласача, а највећи конкурент ЦСУ, тврдокорна десничарска Алтернатива за Њемачку (АфД), рачуна на мјеста у парламенту.

Како је Дојче веле напоменуо у суботу, уколико падне локална власт демохришћана и Зелених, јесен ће за канцеларку збиља бити олујна.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

реално

14.10.2018 10:13

Народу у БИХ су важни ови избори у Њемачкој, јер су БХ власти уништиле свој народ који тражи живот вриједан човјека у земљама попут Њемачке. Наши политичари су нас у црно завили и опустошили и духовно и материјално, подијелили и бацили на дно и то јавно без пардона и бојазни од икога па и од Бога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тресло

14.10.2018 18:34

се дрмало се, на камару стрпало се !

ОДГОВОРИТЕ