Прорадио Енаке - два комада у Сивцу!

Миљковић већ игра за Партизан.  Црно-бели пред око 2. 500 гледалаца увеличали јубилеј Полета.

Фудбал 13.10.2018 | 17:55
Прорадио Енаке - два комада у Сивцу!
Мало је играо Габријел Енаке откако је Зоран Мирковић сео на клупу Партизана, последњих седам утакмица није био ни у протоколу, међутим, током гостовања у Сивцу наметнуо се стручном штабу за наставак сезоне, јер је био стрелац оба гола у победи црно-белих над слављеником Полетом – 2:0 (1:0).

Са позиције у везном реду, пошто је Лука Цуцин био десни бек, Енаке је погодио једном у првом, а други пут у 90. минуту утакмице којом је освајач Купа Србије увеличао велики јубилеј домаћина, 90 година постојања. А колико је вољен у Западнобанатском округу показала је пријатна атмосфера, присуство око 2.500 навијача, бакљада, песма и транспаренти.

Међу њима су се издвојили:

„Сивац цели црно-бели“ и „Тирани те чувају, не брини за сутра, освитаће вечно црно-бела јутра“, као и честитка клубу из Подручне лиге Сомбор, основаном 1928. године: „Срећан 90. рођендан, матори“.

У одуству деветорице репрезентативаца, расутих по разним селекцијама, те голмана Владимира Стојковића и повређеног Зорана Тошића, стручни штаб клуба из Хумске 1 дао је шансу момцима недавно прикљученим првом тиму (Алекси Јанковићу, Слободану Станојловићу, Филипу Стевановићу, Николи Новићу и голману Јовану Трнићу), а занимљиво је да је на позицији штопера играо Александар Миљковић. Некадашњи дефанзивац Парног ваљка последњих дана тренира са Партизаном, а гостовање у Сивцу наговештава да би опет могло да дође до сарадње која је у првом мандату трајала од 2008. до 2013. године.

Иначе, ово није крај активности кад су јубилеји у питању, јер ће Зоран Мирковић у понедељак увеличати свечаност посвећену 80 година постојања Радничког из Свилајнца, за који је играо на почетку каријере (сезона 1989/1990).

ПОЛЕТ СИВАЦ – ПАРТИЗАН 0:2 (0:1)
/Енаке 1, 90/

Сивац                                                     
Стадион Полета
Гледалаца: око 2.500
Судија: Дејан Шћепановић (Кула)

Полет: Ђуришић, Пејановић,Перовић, Струњаш, Ракочевић, Плавшић, Д. Бошковић, Вукелић, Комазец, Јањуш, Н. Бошковић. Играли су још: Ромић, Ракочевић, Марковић, Ровчанин, Перуничић, Калуђерски, Боснић, Максимовић, Кајтез, Јанковић, Алексић. Тренер: Марко Голубовић.

Партизан: Кљајић, Цуцин, Миљковић, Остојић, Урошевић, Енаке, Ђерлек, Смиљанић, Илић, Ивановић, Николић. Игралису још: Трнић, Вулићевић, Н. Г, Милетић, Валијенте, А. Јанковић, Стевановић, Станојловић, Новић. Тренер: Зоран Мирковић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар