Proradio Enake - dva komada u Sivcu!

Miljković već igra za Partizan.  Crno-beli pred oko 2. 500 gledalaca uveličali jubilej Poleta.

Fudbal 13.10.2018 | 17:55
Proradio Enake - dva komada u Sivcu!
Malo je igrao Gabrijel Enake otkako je Zoran Mirković seo na klupu Partizana, poslednjih sedam utakmica nije bio ni u protokolu, međutim, tokom gostovanja u Sivcu nametnuo se stručnom štabu za nastavak sezone, jer je bio strelac oba gola u pobedi crno-belih nad slavljenikom Poletom – 2:0 (1:0).

Sa pozicije u veznom redu, pošto je Luka Cucin bio desni bek, Enake je pogodio jednom u prvom, a drugi put u 90. minutu utakmice kojom je osvajač Kupa Srbije uveličao veliki jubilej domaćina, 90 godina postojanja. A koliko je voljen u Zapadnobanatskom okrugu pokazala je prijatna atmosfera, prisustvo oko 2.500 navijača, bakljada, pesma i transparenti.

Među njima su se izdvojili:

„Sivac celi crno-beli“ i „Tirani te čuvaju, ne brini za sutra, osvitaće večno crno-bela jutra“, kao i čestitka klubu iz Područne lige Sombor, osnovanom 1928. godine: „Srećan 90. rođendan, matori“.

U odustvu devetorice reprezentativaca, rasutih po raznim selekcijama, te golmana Vladimira Stojkovića i povređenog Zorana Tošića, stručni štab kluba iz Humske 1 dao je šansu momcima nedavno priključenim prvom timu (Aleksi Jankoviću, Slobodanu Stanojloviću, Filipu Stevanoviću, Nikoli Noviću i golmanu Jovanu Trniću), a zanimljivo je da je na poziciji štopera igrao Aleksandar Miljković. Nekadašnji defanzivac Parnog valjka poslednjih dana trenira sa Partizanom, a gostovanje u Sivcu nagoveštava da bi opet moglo da dođe do saradnje koja je u prvom mandatu trajala od 2008. do 2013. godine.

Inače, ovo nije kraj aktivnosti kad su jubileji u pitanju, jer će Zoran Mirković u ponedeljak uveličati svečanost posvećenu 80 godina postojanja Radničkog iz Svilajnca, za koji je igrao na početku karijere (sezona 1989/1990).

POLET SIVAC – PARTIZAN 0:2 (0:1)
/Enake 1, 90/

Sivac                                                     
Stadion Poleta
Gledalaca: oko 2.500
Sudija: Dejan Šćepanović (Kula)

Polet: Đurišić, Pejanović,Perović, Strunjaš, Rakočević, Plavšić, D. Bošković, Vukelić, Komazec, Janjuš, N. Bošković. Igrali su još: Romić, Rakočević, Marković, Rovčanin, Peruničić, Kaluđerski, Bosnić, Maksimović, Kajtez, Janković, Aleksić. Trener: Marko Golubović.

Partizan: Kljajić, Cucin, Miljković, Ostojić, Urošević, Enake, Đerlek, Smiljanić, Ilić, Ivanović, Nikolić. Igralisu još: Trnić, Vulićević, N. G, Miletić, Valijente, A. Janković, Stevanović, Stanojlović, Nović. Trener: Zoran Mirković.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar