Прича: Прије седам година Бајерн га купио за 2.000.000 евра, а сад...

Данас игра у деветој лиги, после рада у магацину! Луда животна прича Дејла Џенингса. . .

Фудбал 15.10.2018 | 23:15
Прича: Прије седам година Бајерн га купио за 2.000.000 евра, а сад...
Дејл Џенингс и даље памти дан када је Бајерн из Минхена закуцао на његова врата. Заправо, учинио је то Дитмар Хаман. Била је до 2011. година када га је Хаман гледао, Џенингс је имао 18 година.

Џенингс је у то време играо за Транмер Роверсе. Хаман је убедио тадашњег спортског директора Кристијана Нерлингера да Џенингс има потенцијал. Овај је тражио новог играча који би могао да постане у будућности нови Робен.

Као велики навијач Ливерпула, Џенингс је тада потписао за Бајерн. А, ко не би потписао? Све је то коштало Бајерн око 2.000.000 евра.

Али, цела прича се није добро завршила...

Џенингс се није снашао у Немачкој, није научио језик, а мањак кулинарских способности значио је да је јео нудле сваки дан у Минхену. Уговор му је раскинут 2013. године, а Џенингс није успео да упише ниједан меч за први тим Бавараца.

Било је свега превише, а он је био премлад. Сада, после пет година, после много времена тражећи себе, Џенингс је кликнуо на рестарт своје каријере тако што се придружио нижелигашу Рункорн Тауну.

Потписао је за Рункорн пре две седмице, одиграо је два меча и дао један гол. Терен Рункорна свакако је далеко мање гламурозан од Алијанц Арене. Али, место је новог почетка.

"Сећам се када сам обукао дрес Бајерна први пут. Када сам истрчао на тренинг терен, погледао ка доле и насмејао се за себе - ´вау, како се ово догодило?´. Био сам незрео. Мислио сам да ће да траје вечно. Мислио сам да сам бољи од свих када то нисам био. Нико није већи од фудбала. Више пута сам размишљао о томе и питао се - шта да сам радио ствари другачије?", пита се Џенингс у интервјуу који је дао за британски Дејли Мејл.

После Бајерна, Џенингс је играо за Барнсли и МК Донс, а после одласка из овог тима, остао је без мотивације. Од играча који је играо под надзором Филипа Лама, Џенингс је постао играч који скоро три године није шутнуо лопту. Он је данас отац троје деце, а недавно је морао први пут да се запосли ван фудбала. Радио је у складишту (магацину) Амазона.

Зашто мораш да знаш да куваш и упалиш веш машину: Од Бајерновог талента до играча кога нико неће

Сада је због породице поново почео да игра фудбал.

"Када прођеш кроз тешка времена, видиш које ту уз тебе. Имао сам много тешке ситуације. Нисам могао да устанем из кревета. Мучио сам се да пронађем мотивацију. Ментално нисам могао да поднесем притисак. Без супруге Еби, не бих седео овде спреман да играм. Био је то превелики притисак за мене. Причали смо много о томе. Свакога дана. Било је суза. Била је уз мене. Тада видиш ко ти је породица и ко су ти пријатељи. Видео сам то", рекао је Џенингс, па наставио:

"Три године ван фудбала је јако дугачак период. Али, људи су ме и раније отписивали. Напустио сам Ливерпул када сам имао 15 година, а тамо сам провео осам. Многи ме нису видели да ћу се вратити. Вратио сам се јачи, отишао у Транмере и остало је историја", рекао је Џенингс.

Некако, као да су га баш та бројна "отписивања" мотивисала.

"То ми додаје уље на ватру. Волим да покажем људима да греше. И то желим да урадим због своје породице. Даћу све од себе", рекао је Џенингс за Дејли мејл.

Видећемо докле ће догурати Џенингс после новог старта у каријери.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар