Priča: Prije sedam godina Bajern ga kupio za 2.000.000 evra, a sad...

Danas igra u devetoj ligi, posle rada u magacinu! Luda životna priča Dejla Dženingsa. . .

Fudbal 15.10.2018 | 23:15
Priča: Prije sedam godina Bajern ga kupio za 2.000.000 evra, a sad...
Dejl Dženings i dalje pamti dan kada je Bajern iz Minhena zakucao na njegova vrata. Zapravo, učinio je to Ditmar Haman. Bila je do 2011. godina kada ga je Haman gledao, Dženings je imao 18 godina.

Dženings je u to vreme igrao za Tranmer Roverse. Haman je ubedio tadašnjeg sportskog direktora Kristijana Nerlingera da Dženings ima potencijal. Ovaj je tražio novog igrača koji bi mogao da postane u budućnosti novi Roben.

Kao veliki navijač Liverpula, Dženings je tada potpisao za Bajern. A, ko ne bi potpisao? Sve je to koštalo Bajern oko 2.000.000 evra.

Ali, cela priča se nije dobro završila...

Dženings se nije snašao u Nemačkoj, nije naučio jezik, a manjak kulinarskih sposobnosti značio je da je jeo nudle svaki dan u Minhenu. Ugovor mu je raskinut 2013. godine, a Dženings nije uspeo da upiše nijedan meč za prvi tim Bavaraca.

Bilo je svega previše, a on je bio premlad. Sada, posle pet godina, posle mnogo vremena tražeći sebe, Dženings je kliknuo na restart svoje karijere tako što se pridružio niželigašu Runkorn Taunu.

Potpisao je za Runkorn pre dve sedmice, odigrao je dva meča i dao jedan gol. Teren Runkorna svakako je daleko manje glamurozan od Alijanc Arene. Ali, mesto je novog početka.

"Sećam se kada sam obukao dres Bajerna prvi put. Kada sam istrčao na trening teren, pogledao ka dole i nasmejao se za sebe - ´vau, kako se ovo dogodilo?´. Bio sam nezreo. Mislio sam da će da traje večno. Mislio sam da sam bolji od svih kada to nisam bio. Niko nije veći od fudbala. Više puta sam razmišljao o tome i pitao se - šta da sam radio stvari drugačije?", pita se Dženings u intervjuu koji je dao za britanski Dejli Mejl.

Posle Bajerna, Dženings je igrao za Barnsli i MK Dons, a posle odlaska iz ovog tima, ostao je bez motivacije. Od igrača koji je igrao pod nadzorom Filipa Lama, Dženings je postao igrač koji skoro tri godine nije šutnuo loptu. On je danas otac troje dece, a nedavno je morao prvi put da se zaposli van fudbala. Radio je u skladištu (magacinu) Amazona.

Zašto moraš da znaš da kuvaš i upališ veš mašinu: Od Bajernovog talenta do igrača koga niko neće

Sada je zbog porodice ponovo počeo da igra fudbal.

"Kada prođeš kroz teška vremena, vidiš koje tu uz tebe. Imao sam mnogo teške situacije. Nisam mogao da ustanem iz kreveta. Mučio sam se da pronađem motivaciju. Mentalno nisam mogao da podnesem pritisak. Bez supruge Ebi, ne bih sedeo ovde spreman da igram. Bio je to preveliki pritisak za mene. Pričali smo mnogo o tome. Svakoga dana. Bilo je suza. Bila je uz mene. Tada vidiš ko ti je porodica i ko su ti prijatelji. Video sam to", rekao je Dženings, pa nastavio:

"Tri godine van fudbala je jako dugačak period. Ali, ljudi su me i ranije otpisivali. Napustio sam Liverpul kada sam imao 15 godina, a tamo sam proveo osam. Mnogi me nisu videli da ću se vratiti. Vratio sam se jači, otišao u Tranmere i ostalo je istorija", rekao je Dženings.

Nekako, kao da su ga baš ta brojna "otpisivanja" motivisala.

"To mi dodaje ulje na vatru. Volim da pokažem ljudima da greše. I to želim da uradim zbog svoje porodice. Daću sve od sebe", rekao je Dženings za Dejli mejl.

Videćemo dokle će dogurati Dženings posle novog starta u karijeri.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar