Прва званична понуда за најбољег стријелца Серије А!

Наполи даје кеш и позајмицу до краја сезоне! Ђенова тражи чак 60. 000. 000 евра!

Фудбал 15.10.2018 | 08:00
Прва званична понуда за најбољег стријелца Серије А!
Метеорски успон Кшиштофа Пјонтека никога не оставља равнодушним. После голова у дресу Ђенове, нови репрезентативац Пољске погодио је и за државни тим (у поразу од Португала), наговестивши да је пред њим светла будућност, а после почетног испитивања терена стигла је на адресу Грифона и прва званична понуда за 23-годишњег шпица.

Послао ју је Наполи, међутим, истог часа кад је доспела на „Луииђи Ферарис“ - одбијена је. Разлог лежи у чињеници да је председник јужњачког клуба Аурелио де Лаурентис понудио само 25.000.000 евра да у јануару откупи уговор Пољака и да учини уступак Ђеновљанима, тако што би га оставио на позајмици до краја сезоне. А онда би, замислио је Де Лаурентис, вицешампион Италије добио вредно појачање за наредни такмичарски циклус, тим пре што му не би било потребно много времена за прилагођавање под Везувом, где већ играју његови земљаци Акрадијуш Милик и Пјотр Зјелински.

Проблем је, међутим, што Ђенова знатно више цени Пјонтека од онога што Наполи нуди. Газда ЕнрикоПрециози захтева чак 60.000.000 евра и ако му се план оствари то би дефинитивно био један од најбољих послова данашњице, јер је Кшиштоф стигао овог лета из Краковије за „само“ 4.000.000 евра. У међувремену је дао девет голова у Серији А, четири на уводном сусрету Купа Италије, поменути један за репрезентацију, па није ни чудо, што га осим Наполија (једини доставио конкретну понуду) меркају и остали клубови на Чизми.

Јувентус слови за првог фаворита, иако је попуњен у нападу, али мисли на године после Кристијана Роналда, Интер никако да убеди Маура Икардија да потпише нови уговор, па ако Аргентинац оде кренуће и напад на Пјонтека, Рома се помиње као опција за случај да оде Един Џеко, док од великих једино Милан нема интерес, јер је ем покривен у шпицу (Игуаин, Кутроне), ем нема новца и(ли) га штеди за евентуални повратак Златана Ибрахимовића.

Што се конкуренције ван Апенина тиче, Барса је прва бацила удицу пре него што је почел Пјонтекоманија, док је Бајерн вероватно најозбиљнији кандидат свим побројаним клубовима, пошто планира да наредног лета потроши огромна средства на појачања, било да задржи Роберта Левандовског (како би пољски тандем играо заједно), било да Кшиштоф уместо њега обуче „деветку“ на Алијанц арени.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар