Prva zvanična ponuda za najboljeg strijelca Serije A!

Napoli daje keš i pozajmicu do kraja sezone! Đenova traži čak 60. 000. 000 evra!

Fudbal 15.10.2018 | 08:00
Prva zvanična ponuda za najboljeg strijelca Serije A!
Meteorski uspon Kšištofa Pjonteka nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Posle golova u dresu Đenove, novi reprezentativac Poljske pogodio je i za državni tim (u porazu od Portugala), nagovestivši da je pred njim svetla budućnost, a posle početnog ispitivanja terena stigla je na adresu Grifona i prva zvanična ponuda za 23-godišnjeg špica.

Poslao ju je Napoli, međutim, istog časa kad je dospela na „Luiiđi Feraris“ - odbijena je. Razlog leži u činjenici da je predsednik južnjačkog kluba Aurelio de Laurentis ponudio samo 25.000.000 evra da u januaru otkupi ugovor Poljaka i da učini ustupak Đenovljanima, tako što bi ga ostavio na pozajmici do kraja sezone. A onda bi, zamislio je De Laurentis, vicešampion Italije dobio vredno pojačanje za naredni takmičarski ciklus, tim pre što mu ne bi bilo potrebno mnogo vremena za prilagođavanje pod Vezuvom, gde već igraju njegovi zemljaci Akradijuš Milik i Pjotr Zjelinski.

Problem je, međutim, što Đenova znatno više ceni Pjonteka od onoga što Napoli nudi. Gazda EnrikoPreciozi zahteva čak 60.000.000 evra i ako mu se plan ostvari to bi definitivno bio jedan od najboljih poslova današnjice, jer je Kšištof stigao ovog leta iz Krakovije za „samo“ 4.000.000 evra. U međuvremenu je dao devet golova u Seriji A, četiri na uvodnom susretu Kupa Italije, pomenuti jedan za reprezentaciju, pa nije ni čudo, što ga osim Napolija (jedini dostavio konkretnu ponudu) merkaju i ostali klubovi na Čizmi.

Juventus slovi za prvog favorita, iako je popunjen u napadu, ali misli na godine posle Kristijana Ronalda, Inter nikako da ubedi Maura Ikardija da potpiše novi ugovor, pa ako Argentinac ode krenuće i napad na Pjonteka, Roma se pominje kao opcija za slučaj da ode Edin Džeko, dok od velikih jedino Milan nema interes, jer je em pokriven u špicu (Iguain, Kutrone), em nema novca i(li) ga štedi za eventualni povratak Zlatana Ibrahimovića.

Što se konkurencije van Apenina tiče, Barsa je prva bacila udicu pre nego što je počel Pjontekomanija, dok je Bajern verovatno najozbiljniji kandidat svim pobrojanim klubovima, pošto planira da narednog leta potroši ogromna sredstva na pojačanja, bilo da zadrži Roberta Levandovskog (kako bi poljski tandem igrao zajedno), bilo da Kšištof umesto njega obuče „devetku“ na Alijanc areni.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar