Специјална клаузула: Меси може да иде без обештећења!

Не важи за елитне клубове, Барселона жели да потпише нови уговор са Аргентинцем.

Фудбал 14.10.2018 | 23:45
Специјална клаузула: Меси може да иде без обештећења!
Последњи пут у председничкој канцеларији 25. новембра 2017. Рука Јосепу Марији Бертомеуу и потпис на продужетак уговора до јуна 2021. А како сад ствари стоје, жели Барселона малтене до краја каријере да задржи Лионела Месија, па разматра стратегију како да га „веже“ папирима за додатну или, можда, две године.

Зато каталонски Мундо депортиво уверава да су челници шпанског шампиона разрадили план по којем би Аргентинца сачували на стадиону Ноу Камп, тим пре што – уверава исти дневник – „десетка“ тима има посебну клаузулу убачену у уговор приликом последњег продужетка сарадње. Она каже да на крају сезоне 2019/2020, пре него што уђе у последњу годину постојећег уговора, Меси може да напусти клуб без обештећења. С тим да она не важи, како то Мундо описује, за „елитне клубове Европе“.

Лео би могао буквално без обештећења да напусти Барсу и пресели се на негу егзотичну дестинацију, као што су то радили његови диоскорашњи саиграчи, Ћави одласком у катарски Ал Сад и Андрес Инијеста у јапански Висел Кобе. У оба случаја клуб је био дарежљив према капитенима, омогућивши им да под старе дане напусте Барселону без обавезе да нови послодавци плаћају обећтећење, како би на другом крају света могли да згрну још више новца. Претпоставља се да би исто тако могао да прође и Меси, наравно, ако пожели да оде у Азију. Или, можда, Аустралију, Сједињене Америчке Државе.

Поменута клаузула, наводи даље Мундо депортиво, не важи за клубове као што су Реал, Манчестер јунајтед, Бајерн, Јувентус, па и скоројевићи попут Манчестер Ситија или Пари Сен Жермена. Ако неко од њих пожели да води Месија мораће да га „откључа“ плаћањем излазне клаузуле у вредности од 700.000.000 евра. Више од три пута скупље него што су париски Свеци пребацили у касу Барселоне кад су лета 2017. учинили Нејмара најскупљим фудбалером свих времена.

Меси је досад осам пута продужевао верност Барселони, почев од 2005. кад је био само тинејџерска сензација. У међувремену је његова плата расла сразмерно учинку и утицају на екипу, а приликом последње „шаре“ достигла је 27.000.000 евра, мимо оних 25.000.000 добијених само што је пристао да потпише. Како год, сад има 31 годину, али челници Блаугране му нуде да игра и са 35 (ако одлучи да продужи до 2022) или 36 (2023).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар