Спрема се смјена у Паризу!

Две велике грешке због којих лети Енрике, Венгеру време и лова да направи нови ПСЖ! Али, тек од јануара. . .

Фудбал 14.10.2018 | 20:00
Спрема се смјена у Паризу!
После 24 године на клупи – чак 22 на Арсеналовој – изгледа да је дошло време да се Арсен Венгер пресели у канцеларију. Не било коју, већ луксузну, на Парку принчева, пошто му је Пари Сен Жермен понудио да буде нови спортски директор француског првака.

Као искусан човек (за девет дана пуни 69 година), Професор се није залетео, али није ни одбио понуду Светаца, па је према наводима новинара Џонатана Џонсона, дугогодишњег извештача о збивањима у ПСЖ-у, оставио отвореним могућност да у фотељи наследи Антера Енрикеа. Поготово што арапски власници нису задовољни како је Португалац обавио послао од јуна 2017. до данас, па му спремају отказ. Више је разлога због којих Насер Ал Келаифи није задовољан радом Португалца, иако је за време његовог мандата враћена титула шампиона. Највећа замерка односи се на чињеницу са клуб током лета није довео одогварајућег задњег везног који би у перспективи заменио Адријена Рабиоа – плус, и он сам одбија да продужи уговор, што се такође спочитава спортском дитректору – па ће у јуну, као слободан играч напустити Париз и, вероватно, отићи у Барселону. Други велики разлог незадовољства лежи у чињеници да је Милан обезбедио потпис бразилског талента Лукаса Пакете за 35.000.000 евра, док је Енрике одуговлачио сматрајући да ће бити довољно да у јануру активира откупну клаузулу у вредности од 50.000.000 евра, забораваљајући да није сам на тржишту и да су Росонери, у каквој год организационој кризи били, ипак, разгранали мрежу скаута по свету.

Ни Пари Сен Жермен не жели одмах да смени директора, вољан је да сачека да прође још један прелазни рок. Понајвише због чињенице да је баш Антеро Енрике поодмакао у преговорима са Селтом (СтаниславЛоботка), Портом (Данило Переира) и Генком (Сандер Берг) – занимљиво, сви играју на тој критичној позицији задњег везног – због чега су у клубу проценили да би била велика штета саботирати евентуалне послове, па ће бивши функционер Порта имати још једну шансу да коначно доведе замену Рабиоу. Осим тога, моментални отказ Енрикеу значио и одлазак и неких његових сарадника, па би усред сезоне власници морали да се баве променом комплетне организационе структуре.

Зато се извеснијом рокада Енрике – Венгер чини по окончању јануарског прелазног рока, после којег би Арсен дошао у клуб и, за почетак, имао би два задатка. Дуготрајни: да ради на свим областима које не задиру директно у делокруг посла тренера Томаса Тухела, највише на унапређењу академије, како би се што више деце које ПСЖ може да доведе док су тинејџери имало правилан развој и стекло идеју како би требало да игра за први тим једног дана. Краткорочни: да припреми терен за летњи прелазни рок. У оба случаја добио би одређене руке. И новца колико год му је потребно да среди ситуацију.

Наравно, ако Венгер пристане, јер још није рекао ни „да“, ни „не“. Буде ли одлучио да не ради ништа или прихвати неки други посао, ПСЖ ће покушати да нападне Шпанца Монћија, који ради сјајан посао за Рому, а доказао се као маг за трансфере у Севиљи.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар