Sprema se smjena u Parizu!

Dve velike greške zbog kojih leti Enrike, Vengeru vreme i lova da napravi novi PSŽ! Ali, tek od januara. . .

Fudbal 14.10.2018 | 20:00
Sprema se smjena u Parizu!
Posle 24 godine na klupi – čak 22 na Arsenalovoj – izgleda da je došlo vreme da se Arsen Venger preseli u kancelariju. Ne bilo koju, već luksuznu, na Parku prinčeva, pošto mu je Pari Sen Žermen ponudio da bude novi sportski direktor francuskog prvaka.

Kao iskusan čovek (za devet dana puni 69 godina), Profesor se nije zaleteo, ali nije ni odbio ponudu Svetaca, pa je prema navodima novinara Džonatana Džonsona, dugogodišnjeg izveštača o zbivanjima u PSŽ-u, ostavio otvorenim mogućnost da u fotelji nasledi Antera Enrikea. Pogotovo što arapski vlasnici nisu zadovoljni kako je Portugalac obavio poslao od juna 2017. do danas, pa mu spremaju otkaz. Više je razloga zbog kojih Naser Al Kelaifi nije zadovoljan radom Portugalca, iako je za vreme njegovog mandata vraćena titula šampiona. Najveća zamerka odnosi se na činjenicu sa klub tokom leta nije doveo odogvarajućeg zadnjeg veznog koji bi u perspektivi zamenio Adrijena Rabioa – plus, i on sam odbija da produži ugovor, što se takođe spočitava sportskom ditrektoru – pa će u junu, kao slobodan igrač napustiti Pariz i, verovatno, otići u Barselonu. Drugi veliki razlog nezadovoljstva leži u činjenici da je Milan obezbedio potpis brazilskog talenta Lukasa Pakete za 35.000.000 evra, dok je Enrike odugovlačio smatrajući da će biti dovoljno da u januru aktivira otkupnu klauzulu u vrednosti od 50.000.000 evra, zaboravaljajući da nije sam na tržištu i da su Rosoneri, u kakvoj god organizacionoj krizi bili, ipak, razgranali mrežu skauta po svetu.

Ni Pari Sen Žermen ne želi odmah da smeni direktora, voljan je da sačeka da prođe još jedan prelazni rok. Ponajviše zbog činjenice da je baš Antero Enrike poodmakao u pregovorima sa Seltom (StanislavLobotka), Portom (Danilo Pereira) i Genkom (Sander Berg) – zanimljivo, svi igraju na toj kritičnoj poziciji zadnjeg veznog – zbog čega su u klubu procenili da bi bila velika šteta sabotirati eventualne poslove, pa će bivši funkcioner Porta imati još jednu šansu da konačno dovede zamenu Rabiou. Osim toga, momentalni otkaz Enrikeu značio i odlazak i nekih njegovih saradnika, pa bi usred sezone vlasnici morali da se bave promenom kompletne organizacione strukture.

Zato se izvesnijom rokada Enrike – Venger čini po okončanju januarskog prelaznog roka, posle kojeg bi Arsen došao u klub i, za početak, imao bi dva zadatka. Dugotrajni: da radi na svim oblastima koje ne zadiru direktno u delokrug posla trenera Tomasa Tuhela, najviše na unapređenju akademije, kako bi se što više dece koje PSŽ može da dovede dok su tinejdžeri imalo pravilan razvoj i steklo ideju kako bi trebalo da igra za prvi tim jednog dana. Kratkoročni: da pripremi teren za letnji prelazni rok. U oba slučaja dobio bi određene ruke. I novca koliko god mu je potrebno da sredi situaciju.

Naravno, ako Venger pristane, jer još nije rekao ni „da“, ni „ne“. Bude li odlučio da ne radi ništa ili prihvati neki drugi posao, PSŽ će pokušati da napadne Španca Monćija, koji radi sjajan posao za Romu, a dokazao se kao mag za transfere u Sevilji.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar