Ала намјешта „егоиста“ Нејмар!

Некад је лепше дати лопту него дати гол! Погоцима Габријела Жезуса и Алекса Сандра Бразил савладао Саудијску Арабију (2:0) и најавио дуел са Аргентином.

Фудбал 13.10.2018 | 15:00
Ала намјешта „егоиста“ Нејмар!
Трауме настале још једном пропуштеном приликом да загрле Златни глобус Бразилци су наставили да лече мечевима проитв екипа из трећег, па и четвртог разареда светског фудбала. После лаганих победа над Сједињеним Америчким Државама (2:0) и Салвадора (5:0), савладана је и Саудијска Арабија (2:0), таман да се напумпају мишићи самопоуздањем пред највећу проверу до краја 2018, пошто ће им у Џеди, у уторак вече ривал бити највећи спортски непријатељ, Аргентина.

Бразил је у Ријаду одиграо таман колико му је требало да слави, против упорне, тврде и у комбинаторици сасвим пристојне селекције домаћина, која је развила неколико опасних напада и само мало више храбрости јој је недостајало да направи изненађење против петоструког првака света. Пресудио је погодак Габријела Жезуса у 43. минуту, довољан да и на семафору пише оно што се видело на терену, јер су нападачу Манчестер Ситија претходно поништена два, а Филипеу Кутињу један гол.

Био је то 12. гол Жезуса за репрезентацију, на само 23 утакмице, међутим, далеко снажнији утисак оставио је, а ко би други до – Нејмар. По узору на Томаса Тухела у Пари Сен Жермену, селектор Тите је првој звезди тима омогућио да игра „десетку“, да буде апсолутно слободан кад је креација у питању и да се не извлачи на крилне позиције, вечерас резервисане за Кутиња и Жезуса. Уосталом, некад је сва лепота фудбала у правовременом пасу, у асистенцији, не мора ни Нејмар да буде егоиста, па је пред одлазак на одмор савршено проиграо Габријела Жезуса и откључао утакмицу.

У шестом минуту надокнаде је потврдио да му сјајно стоји нова улога, пошто је центрирао из корнера, а Алекс Сандро главом савладао резервнг голмана Хусеина Ганија, јер је први Мохамед Ал Оваис искључен у 85. због играња руком ван казненог простора.

Иако је поверио Нејмару улогу организатора игре, Тите није одустао од система 4-3-3, мада је током самог меча пробегао неким комбинацијама. Најуочљивијим у слулчају Кутиња, који је почео као десно кркло, потом се заменио са Ренатом Августом и отишао на позицију централног везног, па на крају и са Габријелом Жезусом, кад се преселио лево.

Бразил је играо у саставу: Едерсон – Фабињо, Маркињос, Пабло, Алекс Сандро – Фред (од 46. Лукас Мура), Каземиро (од 66. Валас), Ренато Августо – Кутињо (од 72. Артур), Нејмар, Габријел Жезус (од 72.Ричарлисон).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар