Ala namješta „egoista“ Nejmar!

Nekad je lepše dati loptu nego dati gol! Pogocima Gabrijela Žezusa i Aleksa Sandra Brazil savladao Saudijsku Arabiju (2:0) i najavio duel sa Argentinom.

Fudbal 13.10.2018 | 15:00
Ala namješta „egoista“ Nejmar!
Traume nastale još jednom propuštenom prilikom da zagrle Zlatni globus Brazilci su nastavili da leče mečevima proitv ekipa iz trećeg, pa i četvrtog razareda svetskog fudbala. Posle laganih pobeda nad Sjedinjenim Američkim Državama (2:0) i Salvadora (5:0), savladana je i Saudijska Arabija (2:0), taman da se napumpaju mišići samopouzdanjem pred najveću proveru do kraja 2018, pošto će im u Džedi, u utorak veče rival biti najveći sportski neprijatelj, Argentina.

Brazil je u Rijadu odigrao taman koliko mu je trebalo da slavi, protiv uporne, tvrde i u kombinatorici sasvim pristojne selekcije domaćina, koja je razvila nekoliko opasnih napada i samo malo više hrabrosti joj je nedostajalo da napravi iznenađenje protiv petostrukog prvaka sveta. Presudio je pogodak Gabrijela Žezusa u 43. minutu, dovoljan da i na semaforu piše ono što se videlo na terenu, jer su napadaču Mančester Sitija prethodno poništena dva, a Filipeu Kutinju jedan gol.

Bio je to 12. gol Žezusa za reprezentaciju, na samo 23 utakmice, međutim, daleko snažniji utisak ostavio je, a ko bi drugi do – Nejmar. Po uzoru na Tomasa Tuhela u Pari Sen Žermenu, selektor Tite je prvoj zvezdi tima omogućio da igra „desetku“, da bude apsolutno slobodan kad je kreacija u pitanju i da se ne izvlači na krilne pozicije, večeras rezervisane za Kutinja i Žezusa. Uostalom, nekad je sva lepota fudbala u pravovremenom pasu, u asistenciji, ne mora ni Nejmar da bude egoista, pa je pred odlazak na odmor savršeno proigrao Gabrijela Žezusa i otključao utakmicu.

U šestom minutu nadoknade je potvrdio da mu sjajno stoji nova uloga, pošto je centrirao iz kornera, a Aleks Sandro glavom savladao rezervng golmana Huseina Ganija, jer je prvi Mohamed Al Ovais isključen u 85. zbog igranja rukom van kaznenog prostora.

Iako je poverio Nejmaru ulogu organizatora igre, Tite nije odustao od sistema 4-3-3, mada je tokom samog meča probegao nekim kombinacijama. Najuočljivijim u slulčaju Kutinja, koji je počeo kao desno krklo, potom se zamenio sa Renatom Avgustom i otišao na poziciju centralnog veznog, pa na kraju i sa Gabrijelom Žezusom, kad se preselio levo.

Brazil je igrao u sastavu: Ederson – Fabinjo, Markinjos, Pablo, Aleks Sandro – Fred (od 46. Lukas Mura), Kazemiro (od 66. Valas), Renato Avgusto – Kutinjo (od 72. Artur), Nejmar, Gabrijel Žezus (od 72.Ričarlison).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar