Анри је и званично тренер Монака!

Легендарни француски фудбалер Тијери Анри именован је за новог тренера Монака, клуба у коме је кренуо и играчку каријеру.  Анри три године у Монаку! Представљање у понедељак у Кнежевини.

Фудбал 13.10.2018 | 17:15
Анри је и званично тренер Монака!
Након што је до сада асистирао селектору репрезентације Белгија Роберту Мартинезу, Анри је одлучио да у Монаку започне самосталну каријеру тренера.

Потписао је трогодишњи уговор и наследио недавно смењеног Леонарда Жардима због лоших резултата.

Трофејни фудбалер, који је освојио европску и светску титулу са француском селекцијом, враћа се у Кнежевину после 19 година. 

Сада ће покушати да подигне Монако са неочекивано лошег старта сезоне и тек 18. места након девет кола Лиге 1.

Као центарфор је оставио сјајан утисак у Монаку, а видећемо како ће се снаћи у улози тренера. После играчке, Тјери Анри решио је да и самосталну тренерску каријеру започне у Монаку.

Вест која је данима кружила Европом, коначно је постала и званична, а прво обраћање медијима у новој улози, некадашњи репрезентативац Француске имаће у понедељак. 

Уговор са "кнежевима" потписао је на три године.

Подсетимо, Анри је доведен уместо Леонарда Жардима, који је током пет година на клупи успео да врати Монако у врх француског фудбала, међутим, ове сезоне - после распродаје најбољих играча, који су 2017. вратили титулу у Монте Карло након 17 година и, такође, стигли до полуфинала Лиге шампиона - уследио је драматичан пад, па се екипа тренутно налази тек на 18. месту Лиге 1.

Надају се у клубу да ће прослављени фудбалер успети да тргне играче и прекине серију од 10 узастопних утакмица без победе.

Анри је тренерско искуство стицао као помоћник селектора Белгије, Роберта Мартинеза, којем је помагао кроз квалификације, као и на Светском првенству у Русији прошлог лета.

Некадашњи голгетер Арсенала и Барселоне тренерски деби оствариће у клубу у којем је остварио прве професионалне кораке и чији је дрес носио од 1993. до 1999. године.

Анри је био приоритет председника Риболовљева и потпредседника Васиљева од тренутка када је смењен Леонарда Жардима, који није могао да сачува своје место после серије лоших резултата на почетку сезоне.

Како пише Л'Екип, Анри би требало да буде представљен у понедељак, а од њега се очекује да на прави начин усмери велики број младих играча, који чине већину у потпуно новом саставу Кнежева.

Француз је пекао занат као помоћник Роберта Мартинеза на клупи репрезентације Белгије, а већ колико сутра би требало да напусти ову селекцију и отпутује у Кнежевину где од почетка наредне седмице започиње нови посао.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар