Anri je i zvanično trener Monaka!

Legendarni francuski fudbaler Tijeri Anri imenovan je za novog trenera Monaka, kluba u kome je krenuo i igračku karijeru.  Anri tri godine u Monaku! Predstavljanje u ponedeljak u Kneževini.

Fudbal 13.10.2018 | 17:15
Anri je i zvanično trener Monaka!
Nakon što je do sada asistirao selektoru reprezentacije Belgija Robertu Martinezu, Anri je odlučio da u Monaku započne samostalnu karijeru trenera.

Potpisao je trogodišnji ugovor i nasledio nedavno smenjenog Leonarda Žardima zbog loših rezultata.

Trofejni fudbaler, koji je osvojio evropsku i svetsku titulu sa francuskom selekcijom, vraća se u Kneževinu posle 19 godina. 

Sada će pokušati da podigne Monako sa neočekivano lošeg starta sezone i tek 18. mesta nakon devet kola Lige 1.

Kao centarfor je ostavio sjajan utisak u Monaku, a videćemo kako će se snaći u ulozi trenera. Posle igračke, Tjeri Anri rešio je da i samostalnu trenersku karijeru započne u Monaku.

Vest koja je danima kružila Evropom, konačno je postala i zvanična, a prvo obraćanje medijima u novoj ulozi, nekadašnji reprezentativac Francuske imaće u ponedeljak. 

Ugovor sa "kneževima" potpisao je na tri godine.

Podsetimo, Anri je doveden umesto Leonarda Žardima, koji je tokom pet godina na klupi uspeo da vrati Monako u vrh francuskog fudbala, međutim, ove sezone - posle rasprodaje najboljih igrača, koji su 2017. vratili titulu u Monte Karlo nakon 17 godina i, takođe, stigli do polufinala Lige šampiona - usledio je dramatičan pad, pa se ekipa trenutno nalazi tek na 18. mestu Lige 1.

Nadaju se u klubu da će proslavljeni fudbaler uspeti da trgne igrače i prekine seriju od 10 uzastopnih utakmica bez pobede.

Anri je trenersko iskustvo sticao kao pomoćnik selektora Belgije, Roberta Martineza, kojem je pomagao kroz kvalifikacije, kao i na Svetskom prvenstvu u Rusiji prošlog leta.

Nekadašnji golgeter Arsenala i Barselone trenerski debi ostvariće u klubu u kojem je ostvario prve profesionalne korake i čiji je dres nosio od 1993. do 1999. godine.

Anri je bio prioritet predsednika Ribolovljeva i potpredsednika Vasiljeva od trenutka kada je smenjen Leonarda Žardima, koji nije mogao da sačuva svoje mesto posle serije loših rezultata na početku sezone.

Kako piše L'Ekip, Anri bi trebalo da bude predstavljen u ponedeljak, a od njega se očekuje da na pravi način usmeri veliki broj mladih igrača, koji čine većinu u potpuno novom sastavu Kneževa.

Francuz je pekao zanat kao pomoćnik Roberta Martineza na klupi reprezentacije Belgije, a već koliko sutra bi trebalo da napusti ovu selekciju i otputuje u Kneževinu gde od početka naredne sedmice započinje novi posao.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar