Просинечки: Бићемо спремни за Сјеверну Ирску!

Репрезентација Босне и Херцеговине вратила се у Сарајево из Ризеа, гдје је у четвртак одиграла неријешено 0:0 с Турском у пријатељском мечу.

Фудбал 13.10.2018 | 12:45
Просинечки: Бићемо спремни за Сјеверну Ирску!
Селектор Роберт Просинечки је на редовном састанку с новинарима још једном потцртао да је задовољам виђеним, посебно у првом полувремену у којем су његови изабраници направили неколико добрих прилика.

У другом полувремену Турска је била доминантна, али Просинечки наводи да је то резултат великог број измјена, док његов колега на клупи Турске Мирчеа Луческу није мијењао до 80. минуте, с циљем да побиједи ову утакмицу.

"Пробао сам доста играча, поготово у другом полувремену, када су сви имали неку шансу. У суштини немамо пуно времена, и ово је била прилика да против једног доброг противника испробам све играче. Прво полувријеме сам задовољан, у другом сам промијенио четири до шест играча, разводнила се утакмица, они су стварали притисак и имали доминацију", рекао је Просинечки.

Истиче да ће до утакмице са Сјеверном Ирском у Лиги нација покушати што боље спремити играче и извести тим који ће доћи до нове побједе.

"Слиједи рекуперацију и спремање за утакмицу против Сјеверне Ирске, која вечерас игра против Аустрије и то ће бити прилика да их видим како играју у гостима. Бићемо спремни за једну добру утакмицу. Имаћемо сигурно екипу која ће истрчати и дати све од себе и одиграти добру утакмицу", казао је селектор бх. тима.



Миралем Пјанић задовољан је наступом екипе у јучерашњој утакмици против Турске. Истиче да је важно што је настављен низ без пораза, који траје већ седам утакмица.

"Од када је селектор ту играмо солидно, нисмо изгубили ниједну утакмицу и било је битно да тај низ наставимо. Било је промјена, нових играча и мислим да су добро одиграли. Могло се и може боље, али играли смо против Турске која је солидна репрезентација. Но, битно је да у тим важећим утакмицама узмемо три бода, узмемо девет од девет бодова и уђемо у А групу Лиге нација. Надам се да ћемо моћи завршити тај посао у понедјељак", казао је Пјанић на прес-конференцији.

Када је у питању његов наступ у дресу репрезентације, у односу на игре које пружа у свом клубу Јувентусу, Пјанић истиче да увијек у дресу с државним грбом даје максимум. Додаје да му одговара систем игре који гаји селектор Просинечки.

"Покушавам дати најбоље што могу али свако има своје мишљење. У посљедње двије утакмице можда имамо више контролу у неким сегментима игре. Ја што покушавам је да што боље изађе лопта према напријед и да касније правимо разлику. Осјећам се боље него раније", додао је и позвао навијаче да их подрже у мечу против Сјеверне Ирске у понедјељак на стадиону "Грбавица".



Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Репрезентација

13.10.2018 11:08

Ово је прави примјер да моземо заједно све...

ОДГОВОРИТЕ