Prosinečki: Bićemo spremni za Sjevernu Irsku!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se u Sarajevo iz Rizea, gdje je u četvrtak odigrala neriješeno 0:0 s Turskom u prijateljskom meču.

Fudbal 13.10.2018 | 12:45
Prosinečki: Bićemo spremni za Sjevernu Irsku!
Selektor Robert Prosinečki je na redovnom sastanku s novinarima još jednom potcrtao da je zadovoljam viđenim, posebno u prvom poluvremenu u kojem su njegovi izabranici napravili nekoliko dobrih prilika.

U drugom poluvremenu Turska je bila dominantna, ali Prosinečki navodi da je to rezultat velikog broj izmjena, dok njegov kolega na klupi Turske Mirčea Lučesku nije mijenjao do 80. minute, s ciljem da pobijedi ovu utakmicu.

"Probao sam dosta igrača, pogotovo u drugom poluvremenu, kada su svi imali neku šansu. U suštini nemamo puno vremena, i ovo je bila prilika da protiv jednog dobrog protivnika isprobam sve igrače. Prvo poluvrijeme sam zadovoljan, u drugom sam promijenio četiri do šest igrača, razvodnila se utakmica, oni su stvarali pritisak i imali dominaciju", rekao je Prosinečki.

Ističe da će do utakmice sa Sjevernom Irskom u Ligi nacija pokušati što bolje spremiti igrače i izvesti tim koji će doći do nove pobjede.

"Slijedi rekuperaciju i spremanje za utakmicu protiv Sjeverne Irske, koja večeras igra protiv Austrije i to će biti prilika da ih vidim kako igraju u gostima. Bićemo spremni za jednu dobru utakmicu. Imaćemo sigurno ekipu koja će istrčati i dati sve od sebe i odigrati dobru utakmicu", kazao je selektor bh. tima.



Miralem Pjanić zadovoljan je nastupom ekipe u jučerašnjoj utakmici protiv Turske. Ističe da je važno što je nastavljen niz bez poraza, koji traje već sedam utakmica.

"Od kada je selektor tu igramo solidno, nismo izgubili nijednu utakmicu i bilo je bitno da taj niz nastavimo. Bilo je promjena, novih igrača i mislim da su dobro odigrali. Moglo se i može bolje, ali igrali smo protiv Turske koja je solidna reprezentacija. No, bitno je da u tim važećim utakmicama uzmemo tri boda, uzmemo devet od devet bodova i uđemo u A grupu Lige nacija. Nadam se da ćemo moći završiti taj posao u ponedjeljak", kazao je Pjanić na pres-konferenciji.

Kada je u pitanju njegov nastup u dresu reprezentacije, u odnosu na igre koje pruža u svom klubu Juventusu, Pjanić ističe da uvijek u dresu s državnim grbom daje maksimum. Dodaje da mu odgovara sistem igre koji gaji selektor Prosinečki.

"Pokušavam dati najbolje što mogu ali svako ima svoje mišljenje. U posljednje dvije utakmice možda imamo više kontrolu u nekim segmentima igre. Ja što pokušavam je da što bolje izađe lopta prema naprijed i da kasnije pravimo razliku. Osjećam se bolje nego ranije", dodao je i pozvao navijače da ih podrže u meču protiv Sjeverne Irske u ponedjeljak na stadionu "Grbavica".



Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Reprezentacija

13.10.2018 11:08

Ovo je pravi primjer da mozemo zajedno sve...

ODGOVORITE