Обрадовић: Радим посао који веома волим!

То није привилегија великог броја људи! Трофејни стручњак каже да се радује доласку у Црну Гору на евролигашку утакмицу против Будућности.

Кошарка 13.10.2018 | 19:30
Обрадовић: Радим посао који веома волим!
Жељко Обрадовић каже са себе да је срећан човек. Али не због тога што је десет пута освајао титулу клупског првака Европе у кошарци по чему је рекордер, већ зато што се бави послом који воли највише на свету.

"То је лако, што кажу, кад волиш нешто онда је све лако. Ја свој посао волим, волим да дођем на тренинг, да будем са играчима. Задовољство ми је да послије првог тренинга у припремном периоду касније дођеш и погледаш неке утакмице на крају сезоне, онда видиш колика је то разлика. То је највећи мотив. Понављам, срећан сам и задовољан да радим посао који веома волим, то није привилегија великог броја људи", каже Обрадовић у разговору за Вијести.

Шта очекујете од предстојеће сезоне?

"Пре свега имали смо неуобичајени припремни период, доста играча било је по репрезентацијама и очигледно нама треба времена да се све то скоцка и стави на своје место. Сваки почетак сезоне је отприлике такав да треба јурити форму и доћи на неки ниво игре који је потребан за свако такмичење, и за Евролигу и за турско првенство. Још увек смо далеко од тога, али кажем, кроз тренинге и кроз утакмице тражићемо начин да дођемо до жељене форме".

Нисте много мењали током лета, довели сте само оно што вам је било неопходно, Ловерња и Ениса.

"Јесте, три играча су нам отишла, од којих двојица у НБА (Вонамејкер и Нанели, прим.аут.), а довели смо два играча за које мислимо да имају квалитет да могу да нам помогну. Сад, све је то отворено као и сваке године, видећемо колики ће бити њихов период адаптације и колико ће они тимски бити у стању да нам помогну. У сваком случају ја сам засад изузетно задовољан начином на који они раде и како се понашају".

Будућност ће поново играти у Евролиги, шта мислите о том резултату?

"Већ сам у неколико наврата честитао Будућности, у изузетно квалитетној лиги успјели су да освоје прво мјесто и да се квалификују за Евролигу. Честитке и све најбоље им желим у сваком погледу".

Обрадовић је рекао и да се радује новом доласку у Подгорицу.

"Имам, наравно, доста пријатеља, неке сам видио љетос пошто увијек искористим прилику да макар мало времена проведем у Црној Гори. Сви то знају и кад будем долазио у Подгорицу сигурно ћу видјети неке баш драге пријатеље".

Шта мислите како ће вас дочекати навијачи у хали Морача?

"Па, поздравиће ме како они мисле да треба да ме поздраве", закључио је најтрофејнији европски тренер.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар