Obradović: Radim posao koji veoma volim!

To nije privilegija velikog broja ljudi! Trofejni stručnjak kaže da se raduje dolasku u Crnu Goru na evroligašku utakmicu protiv Budućnosti.

Košarka 13.10.2018 | 19:30
Obradović: Radim posao koji veoma volim!
Željko Obradović kaže sa sebe da je srećan čovek. Ali ne zbog toga što je deset puta osvajao titulu klupskog prvaka Evrope u košarci po čemu je rekorder, već zato što se bavi poslom koji voli najviše na svetu.

"To je lako, što kažu, kad voliš nešto onda je sve lako. Ja svoj posao volim, volim da dođem na trening, da budem sa igračima. Zadovoljstvo mi je da poslije prvog treninga u pripremnom periodu kasnije dođeš i pogledaš neke utakmice na kraju sezone, onda vidiš kolika je to razlika. To je najveći motiv. Ponavljam, srećan sam i zadovoljan da radim posao koji veoma volim, to nije privilegija velikog broja ljudi", kaže Obradović u razgovoru za Vijesti.

Šta očekujete od predstojeće sezone?

"Pre svega imali smo neuobičajeni pripremni period, dosta igrača bilo je po reprezentacijama i očigledno nama treba vremena da se sve to skocka i stavi na svoje mesto. Svaki početak sezone je otprilike takav da treba juriti formu i doći na neki nivo igre koji je potreban za svako takmičenje, i za Evroligu i za tursko prvenstvo. Još uvek smo daleko od toga, ali kažem, kroz treninge i kroz utakmice tražićemo način da dođemo do željene forme".

Niste mnogo menjali tokom leta, doveli ste samo ono što vam je bilo neophodno, Lovernja i Enisa.

"Jeste, tri igrača su nam otišla, od kojih dvojica u NBA (Vonamejker i Naneli, prim.aut.), a doveli smo dva igrača za koje mislimo da imaju kvalitet da mogu da nam pomognu. Sad, sve je to otvoreno kao i svake godine, videćemo koliki će biti njihov period adaptacije i koliko će oni timski biti u stanju da nam pomognu. U svakom slučaju ja sam zasad izuzetno zadovoljan načinom na koji oni rade i kako se ponašaju".

Budućnost će ponovo igrati u Evroligi, šta mislite o tom rezultatu?

"Već sam u nekoliko navrata čestitao Budućnosti, u izuzetno kvalitetnoj ligi uspjeli su da osvoje prvo mjesto i da se kvalifikuju za Evroligu. Čestitke i sve najbolje im želim u svakom pogledu".

Obradović je rekao i da se raduje novom dolasku u Podgoricu.

"Imam, naravno, dosta prijatelja, neke sam vidio ljetos pošto uvijek iskoristim priliku da makar malo vremena provedem u Crnoj Gori. Svi to znaju i kad budem dolazio u Podgoricu sigurno ću vidjeti neke baš drage prijatelje".

Šta mislite kako će vas dočekati navijači u hali Morača?

"Pa, pozdraviće me kako oni misle da treba da me pozdrave", zaključio je najtrofejniji evropski trener.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar