Валтер Зенга у Серији Б!

Италијан поново има посао.  Зенга преузео 18. клуб у каријери! Остаје у Италији и бориће се за да сачува статус тренера у Серији Б. . .

Фудбал 13.10.2018 | 08:15
Валтер Зенга у Серији Б!
Бивши тренер Црвене Звезде, Валтер Зенга, преузео је италијанског друголигаша Венецију, објавио је тај клуб.

Зенга у Венецију долази уместо 58-годишњег Стефана Векија, који је смењен после лоше серије и само једне победе у последњих седам утакмица, односно тек 16. позиције у Серији Б.

Прослављени голман Интера и репрезентације Италије био је без ангажмана од краја прошле године, када је напустио Кротоне.

Остаће упамћен као успешан тренер Црвене звезде, са којом је у сезони 2005/2006. освојио "дуплу круну", а секунди су га делили од пролећа у Европи због испуштене победе у Стразбуру (2:2), у тадашњем УЕФА купу.

Водио је велики број клубова, између осталих Стеауу, Палермо, Сампдорију, Вулверхемптон и неколико њих са Далеког Истока.

Легендарни италијански голман Валтер Зенга има нови клуб. Након што је са Кротонеом испао из лиге прошле сезоне бивши тренер Црвене звезде који је београдском великану донео дуплу круну 2006. и тако направио највећи успех у својој тренерској каријери, направио је краћу паузу и ево одлучио да покуша да помогне Венецији у борби за опстанак. 

Ова вест и није изненађење, с обзиром да је Зенга још јуче најавио да је у преговорима са некадашњим чалном Серији А. Резултат тих разговора је очигледан...

Као играч, Зенга се прославио носећи дрес Интера. Освојио је Скудето 1989. и два пута УЕФА куп. Као тренер за сада доста "танака", изузев поменуте дупле круне са Звездом и титуле са Стеауом. Много више од тренерских трофеја познају га по "номадском" животу. Радио је у САД-у, Србији, Румунији, Турској, Саудијској Арабији, Уједињеним Арпаским Емиратима, Енглеској... Венеција му је чак 18. клуб у каријери.   

А тек му је 58.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар