Valter Zenga u Seriji B!

Italijan ponovo ima posao.  Zenga preuzeo 18. klub u karijeri! Ostaje u Italiji i boriće se za da sačuva status trenera u Seriji B. . .

Fudbal 13.10.2018 | 08:15
Valter Zenga u Seriji B!
Bivši trener Crvene Zvezde, Valter Zenga, preuzeo je italijanskog drugoligaša Veneciju, objavio je taj klub.

Zenga u Veneciju dolazi umesto 58-godišnjeg Stefana Vekija, koji je smenjen posle loše serije i samo jedne pobede u poslednjih sedam utakmica, odnosno tek 16. pozicije u Seriji B.

Proslavljeni golman Intera i reprezentacije Italije bio je bez angažmana od kraja prošle godine, kada je napustio Krotone.

Ostaće upamćen kao uspešan trener Crvene zvezde, sa kojom je u sezoni 2005/2006. osvojio "duplu krunu", a sekundi su ga delili od proleća u Evropi zbog ispuštene pobede u Strazburu (2:2), u tadašnjem UEFA kupu.

Vodio je veliki broj klubova, između ostalih Steauu, Palermo, Sampdoriju, Vulverhempton i nekoliko njih sa Dalekog Istoka.

Legendarni italijanski golman Valter Zenga ima novi klub. Nakon što je sa Krotoneom ispao iz lige prošle sezone bivši trener Crvene zvezde koji je beogradskom velikanu doneo duplu krunu 2006. i tako napravio najveći uspeh u svojoj trenerskoj karijeri, napravio je kraću pauzu i evo odlučio da pokuša da pomogne Veneciji u borbi za opstanak. 

Ova vest i nije iznenađenje, s obzirom da je Zenga još juče najavio da je u pregovorima sa nekadašnjim čalnom Seriji A. Rezultat tih razgovora je očigledan...

Kao igrač, Zenga se proslavio noseći dres Intera. Osvojio je Skudeto 1989. i dva puta UEFA kup. Kao trener za sada dosta "tanaka", izuzev pomenute duple krune sa Zvezdom i titule sa Steauom. Mnogo više od trenerskih trofeja poznaju ga po "nomadskom" životu. Radio je u SAD-u, Srbiji, Rumuniji, Turskoj, Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arpaskim Emiratima, Engleskoj... Venecija mu je čak 18. klub u karijeri.   

A tek mu je 58.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar