Отказано прво коло Лиге БиХ у кошарци!

Прво коло нове сезоне кошаркашког првенства Босне и Херцеговине, које је требало да буде играно данас, отказано је због велике кризе на релацији Кошаркашки савез Републике Српске - Кошаркашки савез БиХ.

Кошарка 13.10.2018 | 14:30
Отказано прво коло Лиге БиХ у кошарци!
Проблеми су почели када је Игокеи, стандардном учеснику АБА лиге, наложено да мора играти лигашки дио такмичења. Челници Игокее су то одбили, а потом запријетили да неће играти ни завршницу такмичења. Истакнули су да ниједан клуб из БиХ који је учествовао у АБА лиги није играо у почетној фази домаћег првенства.

КС РС је подржао челнике клуба из Александровца, клубови из Републике Српске су замрзнули свој статус у Савезу, а то су учинили и чланови Управног одбора КСБиХ који долазе из Републике Српске.

Комесар такмичења Божо Бошњак је рекао да су Младост из Мркоњић Града и Вихор из Братунца синоћ тражили отказивање утакмица првог кола, а добили су за то сагласност Зрињског и Какња против којих се састају на почетку такмичења.

"Мислим да је њихов захтјев оправдан због ситуације с Кошаркашким савезом РС-а. Ствари ће се издефинисати на скупштини Савеза, а прво коло Лиге 12 ће се играти 21. октобра с њима или без њих", рекао је Бошњак.

У првом колу Лиге 12, које је требало бити одиграно данас, требали би се састати Братунац – Какањ, Спарс – Градина, Широки – Вогошћа, Младост – Зрињски, Слобода – Босна и Студент – Игокеа.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар