Otkazano prvo kolo Lige BiH u košarci!

Prvo kolo nove sezone košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, koje je trebalo da bude igrano danas, otkazano je zbog velike krize na relaciji Košarkaški savez Republike Srpske - Košarkaški savez BiH.

Košarka 13.10.2018 | 14:30
Otkazano prvo kolo Lige BiH u košarci!
Problemi su počeli kada je Igokei, standardnom učesniku ABA lige, naloženo da mora igrati ligaški dio takmičenja. Čelnici Igokee su to odbili, a potom zaprijetili da neće igrati ni završnicu takmičenja. Istaknuli su da nijedan klub iz BiH koji je učestvovao u ABA ligi nije igrao u početnoj fazi domaćeg prvenstva.

KS RS je podržao čelnike kluba iz Aleksandrovca, klubovi iz Republike Srpske su zamrznuli svoj status u Savezu, a to su učinili i članovi Upravnog odbora KSBiH koji dolaze iz Republike Srpske.

Komesar takmičenja Božo Bošnjak je rekao da su Mladost iz Mrkonjić Grada i Vihor iz Bratunca sinoć tražili otkazivanje utakmica prvog kola, a dobili su za to saglasnost Zrinjskog i Kaknja protiv kojih se sastaju na početku takmičenja.

"Mislim da je njihov zahtjev opravdan zbog situacije s Košarkaškim savezom RS-a. Stvari će se izdefinisati na skupštini Saveza, a prvo kolo Lige 12 će se igrati 21. oktobra s njima ili bez njih", rekao je Bošnjak.

U prvom kolu Lige 12, koje je trebalo biti odigrano danas, trebali bi se sastati Bratunac – Kakanj, Spars – Gradina, Široki – Vogošća, Mladost – Zrinjski, Sloboda – Bosna i Student – Igokea.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar