Теу одзвонило у Клиперсима, иде код Попа или Кокошкова!

Неће то бити лаган трејд, Србин за наредну сезону треба да добије преко 6. 000. 000 долара.

Кошарка 13.10.2018 | 12:30
Теу одзвонило у Клиперсима, иде код Попа или Кокошкова!
Док Риверс и Лос Анђелес Клиперси очигледно више не рачунају на Милоша Теодосића. Неколико дана пред почетак сезоне тим из Града анђела има 20 играча под уговором и одређених мора под хитно да се реши. А времена је све мање. Наводно Риверс је издиктирао шест имена играча за позиције један, два и три које планира за ротацију, а на тој листи нема нашег репрезентативца. 

Е сад, шта је проблем? Времена је мало и Клиперси желе брзо да делају, такорећи да што пре пронађу ново ухлебљење за Теа, јер Риверс жели већу минутажу за Патрика Беверлија и Шаја Александера. С учинком у 2018. од 9,5 поена по мечу и 4,6 асистенција српски репрезентативац могао би да буде пожељна роба, међутим оно што представља проблем јесу његове честе повреде, као и предвиђена плата за предстојећу сезону од 6.300.000 долара.  

Могуће дестинације? Амерички медији пре свих навиде Сан Антонио Спарсе, који су пре неколико дана остали без Дејунте Марија због повреде предњих укрштених лигамената. Наводи се да би Тео могао лако да се уклопи у систем Грега Поповића јер испуњава све услове - традиционални стил кошарке, тежња европским принципима, искуство. Добро, можда не у НБА смислу, али Србину је већ 31 година и свашта је претурио преко главе. Клиперси би у замену за Теа могли да траже пика у другој рунди драфта наредне године или одређену новчану компензацију.   

Друга опција за ЛА Клиперсе јесу Игор Кокошков и његов Феникс. Тео је сарађивао с младим стручњаком, овај је добро упознат у његове квалитете и само је питање да ли му је играч тог профила потребан. Амери кажу да вероватно јестејер се у првој сезони од Елија Окбоа не очекује превише...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар