Teu odzvonilo u Klipersima, ide kod Popa ili Kokoškova!

Neće to biti lagan trejd, Srbin za narednu sezonu treba da dobije preko 6. 000. 000 dolara.

Košarka 13.10.2018 | 12:30
Teu odzvonilo u Klipersima, ide kod Popa ili Kokoškova!
Dok Rivers i Los Anđeles Klipersi očigledno više ne računaju na Miloša Teodosića. Nekoliko dana pred početak sezone tim iz Grada anđela ima 20 igrača pod ugovorom i određenih mora pod hitno da se reši. A vremena je sve manje. Navodno Rivers je izdiktirao šest imena igrača za pozicije jedan, dva i tri koje planira za rotaciju, a na toj listi nema našeg reprezentativca. 

E sad, šta je problem? Vremena je malo i Klipersi žele brzo da delaju, takoreći da što pre pronađu novo uhlebljenje za Tea, jer Rivers želi veću minutažu za Patrika Beverlija i Šaja Aleksandera. S učinkom u 2018. od 9,5 poena po meču i 4,6 asistencija srpski reprezentativac mogao bi da bude poželjna roba, međutim ono što predstavlja problem jesu njegove česte povrede, kao i predviđena plata za predstojeću sezonu od 6.300.000 dolara.  

Moguće destinacije? Američki mediji pre svih navide San Antonio Sparse, koji su pre nekoliko dana ostali bez Dejunte Marija zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata. Navodi se da bi Teo mogao lako da se uklopi u sistem Grega Popovića jer ispunjava sve uslove - tradicionalni stil košarke, težnja evropskim principima, iskustvo. Dobro, možda ne u NBA smislu, ali Srbinu je već 31 godina i svašta je preturio preko glave. Klipersi bi u zamenu za Tea mogli da traže pika u drugoj rundi drafta naredne godine ili određenu novčanu kompenzaciju.   

Druga opcija za LA Kliperse jesu Igor Kokoškov i njegov Feniks. Teo je sarađivao s mladim stručnjakom, ovaj je dobro upoznat u njegove kvalitete i samo je pitanje da li mu je igrač tog profila potreban. Ameri kažu da verovatno jestejer se u prvoj sezoni od Elija Okboa ne očekuje previše...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar