Пријатељска: Хамесове чаролије против ''Јенкија''!

Колумбија у пријатељском мечу у Мајамију до врха напунила мрежу САД!

Фудбал 12.10.2018 | 13:30
Пријатељска: Хамесове чаролије против ''Јенкија''!
Американци су се радовали повратку капитена Мајкла Бредлија, Колумбија ипак има мало јачег играча у Хамесу Родригезу. Ас минхенског Бајерна је прелепим голом и подједнако импресивном асистенцијом обележио пријатељску утакмицу у Мајамију у којој је Колумбија играла на пола гаса и свеједно САД показала да је фудбалски много талентованија нација 4:2.

Свака част Америма за преокрет после 0:1 на 2:1, знамо одавно да је њихов спортски дух ненадмашан, да је то земља чији се спортисти никада не предају, али против силе се једноставно не може, а Колумбија је у фудбалу озбиљна сила. Хамес Родригез је прича за себе.

Његов гол за 1:0 био је сазидан од најлепших елеманта фудбалске игре. Од контроле лопте, преко проницљивог фудбалског ума који види простор тамо где други ни не гледају, па до савршеног ударца који је гађао паука у трепавицу. Мајсторија. Нема даље.

Потом Келин Акоста и Боби Вуд успели да у размаку од три минута преокрену резултат на 2:1 почетком другог полувремена, али само да би у финишу меча Колумбијци Америка показали ко је ко у свету фудбала. Редом Карлос Бака, па Радамел Фалкао и на крају Мигел Борха. Овај последњи на центаршут кога другог но Родригеза, који је ваљда оним голом толико заплашио домаћина да су се касније држали подаље од њега.

А таквом се асу простор не сме дати.

Колумбијци су се дакле растрчали, Амери и даље лутају. Екипу и даље води привремени селектор док се чека да се Грегу Берхалтеру и Колумбуса Круа и званично уручи тренерска палица крајем године. Док се то не деси репрезентативни мечеви служе да кроз репрезентацију продефилује што већи број играча. У Мајамију је 27-годишњи леви бек Бен Свит из оближњег Палм Харбора постао 19. играч који је дебитовао у мандату привременог селектора Дејва Серакена, који је наследио Бруса Арену након неуспеха у квалификацијама за Мундијал.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар