Prijateljska: Hamesove čarolije protiv ''Jenkija''!

Kolumbija u prijateljskom meču u Majamiju do vrha napunila mrežu SAD!

Fudbal 12.10.2018 | 13:30
Prijateljska: Hamesove čarolije protiv ''Jenkija''!
Amerikanci su se radovali povratku kapitena Majkla Bredlija, Kolumbija ipak ima malo jačeg igrača u Hamesu Rodrigezu. As minhenskog Bajerna je prelepim golom i podjednako impresivnom asistencijom obeležio prijateljsku utakmicu u Majamiju u kojoj je Kolumbija igrala na pola gasa i svejedno SAD pokazala da je fudbalski mnogo talentovanija nacija 4:2.

Svaka čast Amerima za preokret posle 0:1 na 2:1, znamo odavno da je njihov sportski duh nenadmašan, da je to zemlja čiji se sportisti nikada ne predaju, ali protiv sile se jednostavno ne može, a Kolumbija je u fudbalu ozbiljna sila. Hames Rodrigez je priča za sebe.

Njegov gol za 1:0 bio je sazidan od najlepših elemanta fudbalske igre. Od kontrole lopte, preko pronicljivog fudbalskog uma koji vidi prostor tamo gde drugi ni ne gledaju, pa do savršenog udarca koji je gađao pauka u trepavicu. Majstorija. Nema dalje.

Potom Kelin Akosta i Bobi Vud uspeli da u razmaku od tri minuta preokrenu rezultat na 2:1 početkom drugog poluvremena, ali samo da bi u finišu meča Kolumbijci Amerika pokazali ko je ko u svetu fudbala. Redom Karlos Baka, pa Radamel Falkao i na kraju Migel Borha. Ovaj poslednji na centaršut koga drugog no Rodrigeza, koji je valjda onim golom toliko zaplašio domaćina da su se kasnije držali podalje od njega.

A takvom se asu prostor ne sme dati.

Kolumbijci su se dakle rastrčali, Ameri i dalje lutaju. Ekipu i dalje vodi privremeni selektor dok se čeka da se Gregu Berhalteru i Kolumbusa Krua i zvanično uruči trenerska palica krajem godine. Dok se to ne desi reprezentativni mečevi služe da kroz reprezentaciju prodefiluje što veći broj igrača. U Majamiju je 27-godišnji levi bek Ben Svit iz obližnjeg Palm Harbora postao 19. igrač koji je debitovao u mandatu privremenog selektora Dejva Serakena, koji je nasledio Brusa Arenu nakon neuspeha u kvalifikacijama za Mundijal.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar