Тумбаковић: Тај Митровић...!

То што он ради, то је маестрално! Црногорском селектору жао што није искључен „ружније“!

Фудбал 12.10.2018 | 12:15
Тумбаковић: Тај Митровић...!
Баш лоше вече за Љубишу Тумбаковића...

Глатко је поражен у комшијском дербију од Србије, његов тим је надигран, а он је искључен због псовања италијанског арбитра Ђанлуке Рокија.

Можете ли да прокоментаришете искључење?

„Ружно је да почињемо конференцију са тим питањем, тако се наметнуло. Пала је концентрација. Спољни фактори које не могу да изговорим, а препознајете их... Имали смо јасан циљ да остваримо резултат. Направићемо анализу. Није ми ни први, ни последњи пут. Жао ми је што сам овако, можда је требало ружније да будем искључен. Скупило ми се... Једноставно неке одлуке су биле нејасне и иритирају. Пад концентрације и логична је последица да направите глупост“, рекао је Тумбаковић на почетку обраћања медијима.

Потом се дотакао развоја ситуације на терену...

„Припремали смо их за мирну утакмицу, где треба да буде пуно концентрације, нешто што смо радили, мислили смо да напредујемо. Међутим, мало тога смо показали. Противник је ту у великој мери утицао. Они су скратили терен, били су одговорни и дисциплиновани, посебно у дефанзиви. Доминирали су на средини терена“.

Да ли вас је изненадио изостанак Милинковић Савића из стартних 11 противника?

„Није, искрено. Није нас изненадио. Имали смо тачан састав пре утакмице. Знали смо, претпостављали, варијанте везане за централне бекове, тројицу која играју напред. Није неко велико изненадјење“.

Да ли вас је Србија надјачала физички?

„Могуће да је само у питању један играч, тај Митровић, који је доминантан. Против таквих играча се игра мало другачије. Вероватно ћемо се другачије
поставити у реваншу. То што ради у нападу, окренут ледјима, стварно је маестрално. Он је играч шеснаестерца. Знали смо чак за те детаље. Има добру сарадњу, иако Тадић није играо посебно добро, може много боље. Али та конекција између њих двојице је баш добра“.

Да ли је проблем за Црну Гору што је Јоветић изашао из повреде?

„Све смо ми то знали. Јоветић је после два и по месеца имао једну недељу, ушао у тренинг... Јако добро се понашао. Како је утакмица одмицала, тако је био све бољи и квалитетнији. Вукчевић није био на нивоу утакмице из септембра“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар