Tumbaković: Taj Mitrović...!

To što on radi, to je maestralno! Crnogorskom selektoru žao što nije isključen „ružnije“!

Fudbal 12.10.2018 | 12:15
Tumbaković: Taj Mitrović...!
Baš loše veče za Ljubišu Tumbakovića...

Glatko je poražen u komšijskom derbiju od Srbije, njegov tim je nadigran, a on je isključen zbog psovanja italijanskog arbitra Đanluke Rokija.

Možete li da prokomentarišete isključenje?

„Ružno je da počinjemo konferenciju sa tim pitanjem, tako se nametnulo. Pala je koncentracija. Spoljni faktori koje ne mogu da izgovorim, a prepoznajete ih... Imali smo jasan cilj da ostvarimo rezultat. Napravićemo analizu. Nije mi ni prvi, ni poslednji put. Žao mi je što sam ovako, možda je trebalo ružnije da budem isključen. Skupilo mi se... Jednostavno neke odluke su bile nejasne i iritiraju. Pad koncentracije i logična je posledica da napravite glupost“, rekao je Tumbaković na početku obraćanja medijima.

Potom se dotakao razvoja situacije na terenu...

„Pripremali smo ih za mirnu utakmicu, gde treba da bude puno koncentracije, nešto što smo radili, mislili smo da napredujemo. Međutim, malo toga smo pokazali. Protivnik je tu u velikoj meri uticao. Oni su skratili teren, bili su odgovorni i disciplinovani, posebno u defanzivi. Dominirali su na sredini terena“.

Da li vas je iznenadio izostanak Milinković Savića iz startnih 11 protivnika?

„Nije, iskreno. Nije nas iznenadio. Imali smo tačan sastav pre utakmice. Znali smo, pretpostavljali, varijante vezane za centralne bekove, trojicu koja igraju napred. Nije neko veliko iznenadjenje“.

Da li vas je Srbija nadjačala fizički?

„Moguće da je samo u pitanju jedan igrač, taj Mitrović, koji je dominantan. Protiv takvih igrača se igra malo drugačije. Verovatno ćemo se drugačije
postaviti u revanšu. To što radi u napadu, okrenut ledjima, stvarno je maestralno. On je igrač šesnaesterca. Znali smo čak za te detalje. Ima dobru saradnju, iako Tadić nije igrao posebno dobro, može mnogo bolje. Ali ta konekcija između njih dvojice je baš dobra“.

Da li je problem za Crnu Goru što je Jovetić izašao iz povrede?

„Sve smo mi to znali. Jovetić je posle dva i po meseca imao jednu nedelju, ušao u trening... Jako dobro se ponašao. Kako je utakmica odmicala, tako je bio sve bolji i kvalitetniji. Vukčević nije bio na nivou utakmice iz septembra“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar