Пријатељске: Пако, па докле овако?! Французи ''спасли главу''!

Алкасерових девет голова за 200 минута, Борусија исплатила Барсу! Шпанија декласирала Велс! Мбапе у 90. и голманско чудо Лорис једва спасили светског првака бруке против Исланда! Аутсајдер водио у Француској са 2:0 до 87. минута!

Фудбал 11.10.2018 | 23:42
Пријатељске: Пако, па докле овако?! Французи ''спасли главу''!
Чудотворац! Како другачије објаснити голгетерски учинак Пака Алкасера на почетку ове сезоне? Девет голова на непуних пет утакмица и све скупа 200 минута на терену?! Невероватну форму из Дортмунда 25-годишњи нападач вечерас је пренео и на репрезентативцни нивои и са два гола погурао комбиновани тим Шпаније до убедљивих 4:1 на пријатлејском гостовању код Велса у Кардифу.

Први гол у осмом, други у 29. минуту. Могаоа је већ тада Луис Енрике да га изведе из игре. Овако је мало пореметио статистички учинак, па му се тих девет комада пише на 240 минута. Али несхватљиво је како ове сезоне малтене сваки Алкасеров ударац заврши тамо где треба.

Добро то знају и у Борусији, па је баш уочи меча Билд објавио да су на Вестфалену пресекли и истресли 23.000.000 евра како би од Борусије откупили Алксеров уговор. Ова сезона ће их коштати још 2.000.000, а ако Алкасер активира и све клаузуле мораће да плати још 5.000.000. И лако ће их истрпети. Само да Пако настави овако.

Стрелци за Шпанију били су и Серхио Рамос и Марк Бартра, док је утешни погодак за Велс био дело Сема Воукса. Али без Герета Бејла острвљани нису имали никакве шансе. А како је Шпанија играла ни Бејл им не би помогао.

Без обзира на то што је Енрике  мало промешао карте, па се Марко Асенсио, Серђо Бускетс и Тијаго Алкантара, само примера ради, нису ни скидали.

Мбапе у 90. и голманско чудо Лорис једва спасили светског првака бруке против Исланда! Аутсајдер водио у Францускоја са 2:0 до 87. минута.

Француска је била на коленима у Генгану против Исланда, али се уз много, много среће извукла и на крају спасила пораза  - 2:2! Исланд је био на прагу победе, водио 2:0 против светских првака на њиховом терену до 87. минуту, могао да води и 3:0, али је на крају пукао под притиском који је уследио уласком КилијанаМбапеа.

Иако без неколико играча са Мундијала, Дешан је ипак извео страшан тим против Исланда. Али француске звезде су изгледале очајно вечерас... 

Храбри Исланђани су повели после пола сата игре голом Бјарнасона после грешке коју је направиоКимпембе. После још пола сата игре је било 2:0 за госте! Штопер Арнасон је после корнера дуплирао предност.

Могли су Исланђани и убедљивије да воде, али је Уго Лорис правио чуда на голу. Само у једном нападу је четири пута бранио шут Исланђана са петерца?!

Дешан је реаговао и Француска је проиграла уласцима Лемара, Мбапеа и Пајеа. Нападач Пари Сен Жермена је потпуно променио ток утакмице и почео да шири панику по исландској одбрани. Улазио је у шансе, претрчавао ривале и удахнуо живот Француској. У 87. минуту је после његовог шута Ејлофсонскренуо лопту у своју мрежу.

Играо се 90. минут када је Сигторсон глупо играо руком у шеснаестерцу после корнера за Французе и скривио пенал. Мбапе је био сигуран са беле тачке и спречио је пораз светских првака.

Француска је играла у саставу: Лорис – Павар, Варан (од 46. Зума), Кимпембе, Дињ – Нзонзи, Погба (од 67. Ндомбеле) – Тован (од 59. Лемар), Гризман (од 60. Мбапе), Дембеле (од 67. Паје) – Жиру

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар