Prijateljske: Pako, pa dokle ovako?! Francuzi ''spasli glavu''!

Alkaserovih devet golova za 200 minuta, Borusija isplatila Barsu! Španija deklasirala Vels! Mbape u 90. i golmansko čudo Loris jedva spasili svetskog prvaka bruke protiv Islanda! Autsajder vodio u Francuskoj sa 2:0 do 87. minuta!

Fudbal 11.10.2018 | 23:42
Prijateljske: Pako, pa dokle ovako?! Francuzi ''spasli glavu''!
Čudotvorac! Kako drugačije objasniti golgeterski učinak Paka Alkasera na početku ove sezone? Devet golova na nepunih pet utakmica i sve skupa 200 minuta na terenu?! Neverovatnu formu iz Dortmunda 25-godišnji napadač večeras je preneo i na reprezentativcni nivoi i sa dva gola pogurao kombinovani tim Španije do ubedljivih 4:1 na prijatlejskom gostovanju kod Velsa u Kardifu.

Prvi gol u osmom, drugi u 29. minutu. Mogaoa je već tada Luis Enrike da ga izvede iz igre. Ovako je malo poremetio statistički učinak, pa mu se tih devet komada piše na 240 minuta. Ali neshvatljivo je kako ove sezone maltene svaki Alkaserov udarac završi tamo gde treba.

Dobro to znaju i u Borusiji, pa je baš uoči meča Bild objavio da su na Vestfalenu presekli i istresli 23.000.000 evra kako bi od Borusije otkupili Alkserov ugovor. Ova sezona će ih koštati još 2.000.000, a ako Alkaser aktivira i sve klauzule moraće da plati još 5.000.000. I lako će ih istrpeti. Samo da Pako nastavi ovako.

Strelci za Španiju bili su i Serhio Ramos i Mark Bartra, dok je utešni pogodak za Vels bio delo Sema Vouksa. Ali bez Gereta Bejla ostrvljani nisu imali nikakve šanse. A kako je Španija igrala ni Bejl im ne bi pomogao.

Bez obzira na to što je Enrike  malo promešao karte, pa se Marko Asensio, Serđo Buskets i Tijago Alkantara, samo primera radi, nisu ni skidali.

Mbape u 90. i golmansko čudo Loris jedva spasili svetskog prvaka bruke protiv Islanda! Autsajder vodio u Francuskoja sa 2:0 do 87. minuta.

Francuska je bila na kolenima u Genganu protiv Islanda, ali se uz mnogo, mnogo sreće izvukla i na kraju spasila poraza  - 2:2! Island je bio na pragu pobede, vodio 2:0 protiv svetskih prvaka na njihovom terenu do 87. minutu, mogao da vodi i 3:0, ali je na kraju pukao pod pritiskom koji je usledio ulaskom KilijanaMbapea.

Iako bez nekoliko igrača sa Mundijala, Dešan je ipak izveo strašan tim protiv Islanda. Ali francuske zvezde su izgledale očajno večeras... 

Hrabri Islanđani su poveli posle pola sata igre golom Bjarnasona posle greške koju je napravioKimpembe. Posle još pola sata igre je bilo 2:0 za goste! Štoper Arnason je posle kornera duplirao prednost.

Mogli su Islanđani i ubedljivije da vode, ali je Ugo Loris pravio čuda na golu. Samo u jednom napadu je četiri puta branio šut Islanđana sa peterca?!

Dešan je reagovao i Francuska je proigrala ulascima Lemara, Mbapea i Pajea. Napadač Pari Sen Žermena je potpuno promenio tok utakmice i počeo da širi paniku po islandskoj odbrani. Ulazio je u šanse, pretrčavao rivale i udahnuo život Francuskoj. U 87. minutu je posle njegovog šuta Ejlofsonskrenuo loptu u svoju mrežu.

Igrao se 90. minut kada je Sigtorson glupo igrao rukom u šesnaestercu posle kornera za Francuze i skrivio penal. Mbape je bio siguran sa bele tačke i sprečio je poraz svetskih prvaka.

Francuska je igrala u sastavu: Loris – Pavar, Varan (od 46. Zuma), Kimpembe, Dinj – Nzonzi, Pogba (od 67. Ndombele) – Tovan (od 59. Lemar), Grizman (od 60. Mbape), Dembele (od 67. Paje) – Žiru

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar