Суд БиХ расписао 41 потјерницу

Суд БиХ расписао је 41 потјерницу против оптужених за ратне злочине који су недоступни органима гоњења.   Потјернице су расписане путем “Интерпола”, а у Суду БиХ су навели да немају сазнања да ли се за тражене особе сумња да се налазе на подручју Србије и Хрватске.  

 

Босна и Херцеговина 11.10.2018 | 22:10
Суд БиХ расписао 41 потјерницу
'Укупно је недоступно 45 особа против који је потврђена оптужница'', навели су у Суду БиХ, не прецизиравши зашто за свима нису расписане потјернице, јавља БИРН БиХ.   

Према доступним подацима, недоступни су: Фахрудин Алић, Бранко Бесара, Аничић Недјељко, Драган Допуђа, Саша Дуновић, Бранислав Гаврановић, Милисав Гаврић, Анте Голубовић, Мирослав Хрстић, Јово Јандрић, Радослав Јанковић, Златан Мијо Јелић, Миленко Карлица, Душко Корњача, Борислав Стојић, Рајко Дракулић, Светозар Косорић и Адем Костјеревац. 

Такође, недоступни органима гоњења у Босни и Херцеговини су и Вишња Аћимовић, Томислав Ковач, Недељко Матић, Младен Курдија, Рајко Кушић, Перица Кустура, Винко Лазић, Маринко Марић, Здравко Маринић, Марио Миличевић, Миљенко Ноголица, Јован Новаковић, Виде Паламета, Благоја Војводић, Чедо Богичевић, Винко Папак, Витомир Попић, Жељко Родин, Драго Самарџија, Богдан Стевановић, Борислав Стојшић, Марцо Видовић и Милош Зекић.

За већину оптужених наводи се да су држављани Србије или Хрватске, а терете се због ратних злочина.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Почиње суноврат

11.10.2018 20:27

Нисте ни свјесни шта им је све Рудоња обећао. Сад сте га срби најебали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГЛАС

11.10.2018 20:33

НИКОГ ТО НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ ВИСЕ. РАТ ЈЕ ВЕЦ ОДАВНО ПРОСАО. НАРОД ЗЕЛИ ИСТИНУ И ПРАВДУ ЗА ДАВИДА И СВЕ ПОСТЕНЕ ЉУДЕ !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@глас

12.10.2018 06:25

Ови са потјернице су и направили данашње стање, када њих очистимо сви ће лакше дисати!

Name

миско

12.10.2018 10:09

Хахахахах 22 године после рата ,5 дана после избора .Бас би волио да цујем цлана пресједниства из РС и нову пррсједницу.Толико су у кампањи прицали о срамоти Вукоте и нхеговом дезертееству,ево прилике заститите борце које сад гањају.

ОДГОВОРИТЕ